Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Ple sol·licita a l'AMB la declaració de Montcada i Reixac com a àrea amb mercat d'habitatge tens

2 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Montcada i ReixacL'obejctiu de la proposta aprovada al Ple és aplicar mesures per contenir la pujada del preu dels lloguers a Montcada i Reixac durant els propers cinc anys. El Ple de l'Ajuntament ha acordat sol·licitar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la declaració de Montcada i Reixac com a àrea amb mercat d'habitatge tens amb l'objectiu de contenir els preus del llorguer, tal com estableix la Llei aprovada al Parlament de Catalunya el passat mes de setembre en matèria de protecció de l'habitatge. 

En les anomenades àrees d'habitatge tens el lloguer signats en els darrers cinc anys no poden pujar respecte el contracte anterior. Actualment, Montcada i Reixac ja en té la declaració però amb caràcter transitori, durant un any, pel fet que les rendes han sofert un increment de més del 20% entre els anys 2014 i 2019. Amb l'aprovació al Ple de fer la petició a l'AMB, que és qui té la competència en aquest àmbit, la mesura s'ha ampliat durant cinc exercicis. 

Jessica Segovia, la regidora d'habitatge, ha afirmat que "amb la contenció dels arrendaments pel temps màxim que ens permet la llei pretenem aconseguir que la ciutadania no hagi de marxar per no poder accedir a un habitatge digne i accessible econòmicament". Segovia ha recordat que la proposta aprovada al Ple havia estat consensuada prèviament amb les delegacions locals del Sindicat de Llogateres i amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montcada i reixac


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès