Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El passeig de Can Feu es reobre definitivament al trànsit

29 Gener 2019 Redacció:Ja s'han instal·lat els senyals de trànsit, els semàfors i la il·luminació

El passeig de Can Feu de Sabadell s'obrirà definitivament al trànsit el proper dilluns, 4 de febrer, un cop han acabat les obres d'integració urbana a causa del soterrament de les vies de FGC que dividien els barris de Can Feu i Gràcia.

Els treballs han permès modificar els rasants del carrer per permetre que les vies del tren passessin per sota, i no en un pas elevat com ho feien fins ara. D'aquesta forma s'ha guanyat un nou espai públic que era inexistent: la llosa que cobreix les vies, que seran la base del nou parc longitudinal d'entrada a la ciutat.

Actualment ja s'han instal·lat els senyals de trànsit, els semàfors i els elements d'il·luminació.L'obertura d'aquest passeig dona fi a un llarg procés de reivindicació de l'Ajuntament de Sabadell i dels veïns i veïnes, des de l'inici de les obres del perllongament, per tancar una de les fractures urbanes més importants de la ciutat i restablir la continuïtat de la trama urbana en superfície.

La solució final ha estat elaborada per una Taula Tècnica ciutadana pel Soterrament, creada a tal efecte per l'Ajuntament, amb participació de diverses entitats municipals, associacions de veïns i tècnics municipals i de la Generalitat. Les obres han consistit en la cobertura de 375 metres de la línia ferroviària, des del carrer de Sobarber fins al passeig de Can Feu; i la nova ordenació de la urbanització en superfície.

Els treballs han estat molt complexos, atès que s'han hagut de compaginar majoritàriament amb el funcionament normal de la línia S2 de FGC, excepte en un tall puntual que es va produir el passat estiu i que va ser restituït al setembre del 2018. Els treballs han consistit en l'execució de pantalles, excavacions, muntatge de vies i noves instal·lacions.

Tot això ha permès disposar d'una àmplia plataforma per construir a sobre el futur parc verd de Can Feu Gràcia de gairebé una hectàrea de superfície. També possibilita connectar l'espai verd a peu pla amb el parc de Can Feu i visualitzar el castell, a més de pacificar la mobilitat en l'àmbit, tot donant prioritat als vianants, i la plantació d’arbratge allí on la infraestructura ho permeti.

Nou passeigPel que fa al nou passeig de Can Feu, s'ha executat la millora de l'espai públic amb criteris ambientals de mobilitat sostenible i eficiència energètica; s'hi han eixamplat les voreres existents en ambdós costats; s'hi han construït 216 metres de carril bici; s'hi han instal·lat elements d'il·luminació, senyals de trànsit i s’hi han plantat 27 lledoners.

Els treballs de cobriment han tingut un cost aproximat de 19 milions d’euros, que se sumen als més de 430 milions invertits per la Generalitat de Catalunya per fer el perllongament de la línia del tren a Sabadell. Aquest dimarts s'han obert els dos passos que comuniquen ambdues bandes del barri de Can Feu, per damunt de la nova llosa que tapa les vies dels FGC.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès