Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Parlament accepta el decret llei on s'inclouen les polèmiques ajudes de 2.000 euros per a autònoms

20 Novembre 2020 Redacció: Andrea RodríguezEl Parlament ha validat el decret llei 39/2020 que preveu, entre d'altres, les polèmiques ajudes de 2.000 euros per a autònoms. A més, també hi ha les ajudes de 750 euros per als professionals del sector cultural els quals s'havien d'ahver posat ja en marxa però va quedar tot aturat. JxCat, ERC i CUP-CC van votar a avor, mentre que la resta de la cambra es va abstenir. Chakir El Homrani, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, reflexiona sobre repensar el model d'ajudes i sobre la remodelació específica de les ajudes als autònoms després del col·lapse d'una fórmula que ha qualificat de "no adequada". 

Aquest decret també preveu l'increment de recursos per a srveis socials en l'àmbit de la gent gran, la discapacitat, i la infància i l'adolescència. Així mateix, el conseller El Homrani defensa aquest decret esmentant que el decret té l'objectiu d'acompanyar amb mesures socials els sectors més afectats per la crisi de la covid-19. Ha concretat que dels 10.000 autònoms que es van acollir a la polèmica convocatòria, ja s'ha pagat a un 25%, és a dir, a 2.500 persones. 

Segons el conseller El Homrani, en aquests moments es treballa en un model que sigui "àgil" i que doni continuïtat en el temps "ja que es preveu que la situació per la covid-19 no finalitzi i, segons ha dit, cal preparar-se per si es necessita el mecanisme en un altre moment, "Volem donar un abast major i que pugui accedir a tothom", esmenta. Segons el conseller, el Govern ja ha destinat 62,5 MEUR als autònoms en aquest 2020 i comenta que encara es destinaran més.

No obstant, José María Cano, el diputat de Cs retreu que el Govern és "incapaç" de fer una estratègia contra la pandèmia. Segons ell, l'executiu català està "esgotat, trencat i desbordat". "Algú mínimament responsable donaria un pas al costat", esmenta Cano dirigint-se al conseller El Homrani. 

La diputada dels comuns Marta Ribas també ha volgut argumentar l'abstenció del seu grup al decret tot i les "ajudes desastroses" als autònoms que es van convertir en una "gimcana informàtica impossible" de mig milió d'autònoms. "Per què aboquen la gent a barallar-se durant hores i hores? Per què no han posat més diners?", pregunta iròncament Ribas.

 Finalment, el diputat del PPC Santi Rodríguez ha negat que el sistema de concurrència competitiva no sigui un bon sistema i argumenta que depèn de per quins casos s'apliqui. Segons ell, pels autònoms no és un bon sistema i estava condemnat al fracàs però creu que és un sistema que està "en condicions de funcionar" pels ajuts al sector de la cultura, els quals han quedat aturats. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès