Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El nou aparcament del centre de Sabadell es posarà en marxa a principis del 2024

14 Setembre 2021 Redacció: Puntvallès

Imatges: Ajuntament de Sabadell

Població: SabadellEl nou aparcament soterrat del centre de Sabadell entrarà en funcionament a principis de l'any 2024 i tindrà capacitat per a mig miler de vehicles.

Es tracta d'un espai que es va originar al passeig de la Plaça Major amb la construcció de l'estació del centre de Ferrocarrils de la Generalitat, i que l'Ajuntament va comprar l'any 2019 per 4,8 MEUR a l'empresa ferroviària, però que mai ha entrat en funcionament.

El consistori ha anunciat aquest dimarts que preveu que les obres per adequar-lo, que costaran 4,5 MEUR, comencin a finals de 2022. Els treballs permetrant unir-lo amb l'actual pàrquing de la plaça del Doctor Robert i eliminar els actuals accessos en carrers per a vianants. Tindrà 440 places per a cotxes i 54 per a motos.

Les obres permetran centralitzar l'accés a l'aparcament des del carrer Salut o la plaça de l'Àngel, mentre que la sortida se situarà entre el passeig Manresa i el carrer de les Valls. Això permetrà clausurar l'entrada actual del carrer del Pedregar i la sortida del carrer del Sol, on la prioritat és per als vianants.

El canvi en els accessos permetrà reduir l'actual espai ocupat per l'entrada ja preparada a l'aparcament. A banda, els treballs s'executaran un cop la superfície del passeig de la Plaça Major estigui ja reurbanitzat, una llarga reivindicació veïnal per dignificar aquest espai del centre de la capital vallesana.

Actualment el centre de la ciutat disposa de dos grans aparcaments públics soterrats a la plaça Doctor Robert i al Mercat Central, així com un en superfície i de zona blava al carrer Creueta.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès