Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Museu de Granollers exposa un centenar de fotografies d’Agustí Centelles

14 Maig 2019 Redacció:L’exposició recull imatges fetes pel fotògraf abans i durant la Guerra Civil espanyola
 
La Sala d’Exposicions Temporals i Espai obert del Museu de Granollers inaugura aquest dijous 16 de maig a les 20 h l’exposició «Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30» que es podrà visitar fins al 26 de juny. La mostra, produïda per la Fundació Vila Casas i comissariada pel crític i historiador de l’art Daniel Giralt-Miracle, aplega més d’un centenar de fotografies fetes per Agustí Centelles abans i durant la Guerra civil espanyola i que varen ser recuperades el 1976, fotografies que varen marcar la seva carrera i que van influir de manera directa en el món del fotoperiodisme. Centelles havia estat nomenat cap de la Unitat de Serveis Fotogràfics de l’Exèrcit de l’Est en el front d’Aragó, així com també es va fer càrrec del gabinet fotogràfic del departament especial d’informació de l’Estat. Així que Agustí Centelles no només va testimoniar aquells terribles episodis de la guerra, sinó que ho va fer des de dins, participant-hi activament en les diferents escenes de les instantànies, com és l’exemple de Bombardeig de Lleida, que sacseja les emocions de qui la contempla.
 
Les 110 fotografies d’aquesta exposició corresponen a les dues primeres etapes de la trajectòria de Centelles i, en l’actualitat, pertanyen a la col·lecció de còpies d’autor que la Fundació Vila Casas va comprar als descendents Centelles l’any 2010 i que estan custodiades per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. La mostra s’estructura en sis àmbits expositius —“República, 1931-1936”; “19 de juliol i l’inici de la Guerra Civil”; “El front”, “Retrats del front”; “Rereguarda” i “El camp de concentració de Bram”—, i suposa una memòria visual completa del que van ser els anys 30 al nostre país.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès