Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Monestir de Sant Cugat rep 1,1 MEUR per finançar treballs de rehabilitació i evitar accidents com el de Notre Dame

29 Abril 2019En els propers mesos es restaurarà el cimbori i la façana sud i es construirà una porta d'emergència a la part posterior del claustre

Amb l'objectiu d'evitar que es produeixi un accident com el de la catedral de Notre Dame de París, Sant Cugat disposa de de fa anys d'un programa de manteniment i preservació del Monestir de la ciutat. Es tracta d'un protocol compartit amb la Diputació de Barcelona i el Govern, i que fins ara ha suposat una inversió d'1,1 MEUR. Així ho ha explicat l'alcaldessa del municipi, Carmela Fortuny, que ha indicat que ja s'han destinat 463.410 euros per restaurar elements de la casa abacial, la muralla, i l'església. Destaquen l'arranjament de les campanes i subjeccions del campanar o la reparació de la portalada. En els propers dos mesos s'iniciarà una segona fase - valorada en 714.039 euros - que inclourà la rehabilitació del cimbori i de la façana sud, la construcció d'una porta d'emergència i la reparació del rellotge del segle XVII.L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, ha explicat que el Monestir és "el monument més preuat" de la població i ha assenyalat que l'obligació de l'executiu local és "assegurar la seva preservació i introduir mesures perquè no pugui succeir el que ha passat a París". En aquest sentit ha remarcat que els informes tècnics certifiquen que "s'està seguint el bon camí". Fortuny ha apuntat que es tracta d'un element declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i ha recordat que l'any 2018 el Monestir va passar a ser propietat de la ciutat. "D'aquesta forma és més senzill incloure en els pressupostos la partida necessària per garantir el seu manteniment", indica la batlle que assegura que en els darrers anys s'ha fet un gran esforç per recuperar els treballs de rehabilitació i establir sinèrgies amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona per finançar aquests treballs. En total el Monestir ha rebut 1,1 MEUR. D'aquest import ja s'han executat 463.410 euros. Entre d'altres, destaquen els treballs de manteniment de les campanes i subjeccions del campanar, els que s'han dut a terme a la portalada de l'església, els estudis i treballs arqueològics de la muralla, la reestructuració i aïllament tèrmic de la coberta de la casa abacial o l'actuació sobre les cantonades de les teulades i les gàrgoles del claustre superior. "També hem instal·lat uns sensors que ens permeten identificar quins són els punts del Monestir més sensibles i decidir quins aspectes hem de prioritzar de cara al seu manteniment", explica Fortuny. La previsió és que en els propers dos mesos s'iniciï una segona fase, per valor de 714.039 euros, que implicaran la rehabilitació del cimbori i de la façana sud, la construcció d'una porta d'emergència a la part posterior del claustre o la restauració de les cobertes de l'ala nord de l'església. També està previst una actuació per restaurar la part de ferro i els mecanismes del rellotge del Monestir de Sant Cugat. A més, la Diputació ha presentat un avantprojecte per restaurar les muralles de la zona est del conjunt monàstic.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

  Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès