Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Moianès millora la connexió amb Vic i Manresa

19 Juliol 2017 Redacció:El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat aquest dimecres davant dels alcaldes del Moianès un estudi de millora del transport públic a la comarca, la primera fase del qual ja s'implementarà aquest mes de setembre coincidint amb l'inici del curs escolar. En concret, l'estudi proposa que tots els municipis tinguin un servei adequat a la seva demanda; que tinguin accés als CAPs o hospitals de referència; que es millori la connexió amb la capital comarcal i altres municipis de comarques veïnes; o que hi hagi una millor coordinació horària. La primera fase del projecte, que tindrà una inversió de 150.000 euros, millorarà els dos corredors principals: Castellterçol-Moià-Vic i Castellterçol-Moià-Manresa. En tots dos casos s'afegiran noves expedicions, es millorarà l'oferta dels caps de setmana i es reformularan els horaris per fer-los coincidir amb les hores d'estudi i feina. La millora del transport públic era una demanda d'administracions, entitats i veïns des que es va crear la nova comarca.
Fa prop d'un any la Direcció General de Transports de la Generalitat va iniciar la redacció de l'estudi de millora de transport públic a la comarca del Moianès, que ha posat de manifest que hi havia certes "mancances" al territori, segons ha explicat aquest dimarts el director general de Transports, Pere Padrosa. Es tracta del primer estudi d'aquestes característiques que es fa al Moianès després que l'abril de l'any 2015 es convertís en la 42a comarca de Catalunya.

Amb uns horaris que no s'adequaven a les necessitats dels veïns del Moianès, ja sigui per poder anar al metge o a l'escola, la reivindicació de disposar d'un servei de transport públic més competitiu era una queixa constant entre els veïns i les institucions del territori des de feia anys i es va accentuar amb la creació de la nova comarca. El Moianès, amb 10 municipis que engloben 24 entitats de població, compta amb un total de 13.098 habitants.

L'estudi que s'ha presentat aquest dimecres consta de dues fases d'implementació. La primera, que es posarà en marxa al setembre de 2017, té un pressupost de 150.000 euros i se centra en els dos corredors principals de la comarca: Castellterçol-Moià-Vic i Castellterçol-Moià-Manresa. La segona fase, que encara no té un calendari d'implementació, té un pressupost de 120.000 euros l'any, i se centra en millores a poblacions més petites com Castellcir o Granera i a millorar les connexions amb poblacions dels Vallesos i Barcelona.

Actualment el Moianès té 16 línies interurbanes de transport regular per carretera a la comarca, que uneixen els diferents municipis entre si, amb la capital (Moià) i amb altres municipis veïns com Manresa, Vic o Caldes de Montbui. A més, la comarca disposa de 12 llicències de taxi i 14 línies de transport escolar.

La primera fase del projecte, consistent en la millora de l'eix principal de comunicacions (Manresa-Moià-Vic) es redefineix per dividir la línia en dos trams independents: Castellterçol-Moià-Manresa i Castelterçol-Moià-Vic. Aquesta divisió en dues línies independents de menys de 50 quilòmetres cadascuna ha de permetre més versatilitat a l'explotació. En concret, s'afegiran noves expedicions a cada línia –tres per sentit en el cas de Vic i nou en el cas de Manresa-, al mateix temps que es modifiquen els horaris per adaptar-los a les necessitats dels estudiants i treballadors perquè puguin arribar a primera hora del matí al seu destí. A més, també es millora l'oferta en dissabtes, diumenges i festius amb més expedicions al llarg del dia.

Pel que fa a la segona fase del projecte i en referència als municipis més petits i on hi ha menys demanda, la Direcció General de Transports està pensant en implementar un sistema que ja funciona en altres comarques com el Berguedà de transport a demanda. A més, en aquesta segona fase també es contemplen altres millores com una nova connexió de Monistrol de Calders amb el Vallès Occidental, que es preveu implementar abans de finalitzar l'any, així com l'increment dels serveis als corredors Oló-Estany-Moià-Castellterçol-Barcelona i Moià-Castellterçol-Granollers.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès