Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Grup Freudenberg aportarà fons a la Fundació RIVUS per subvencionar projectes mediambientals

16 Gener 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: GranollersLa multinacional finançarà les línies d’investigació d’aus i macroinvertebrats de l’Observatori RIVUS durant els anys 2020, 2021 i 2022

El Grup Freudenberg aportarà fons a la Fundació RIVUS per subvencionar projectes mediambientals

La multinacional finançarà les línies d’investigació d’aus i macroinvertebrats de l’Observatori RIVUS durant els anys 2020, 2021 i 2022

El grup tecnològic alemany Freudenberg ha aprovat una important donació a la Fundació RIVUS, creada pel Consorci Besòs Tordera, per tirar endavant diversos projectes de patrocini relacionats amb la preservació i l’educació ambiental.

Concretament, la multinacional destinarà els fons necessaris, entre els anys 2020 i 2022, per finançar dues de les vuit línies d’investigació i seguiment que té en marxa l’Observatori RIVUSocells i macroinvertebrats.

Dins de cadascuna d’aquestes línies es duen a terme treballs de recerca i dues campanyes anuals de mostreig per conèixer la seva presència i distribució arreu de les conques del Besòs i la Tordera, i s’inclou també la redacció d’informes amb tota la informació obtinguda.

Durant aquest trienni i gràcies a l’aportació de Freudenberg, es podrà fer arribar tota aquesta informació a la ciutadania mitjançant l’organització de matinals i jornades, l’elaboració de material de divulgació i el disseny i l’elaboració d’exposicions itinerants, entre altres actuacions previstes.

Totes les línies de seguiment de l’Observatori RIVUS són un termòmetre per conèixer l’estat actual i l’evolució dels entorns fluvials. Els treballs de recerca es dirigeixen des de la Fundació RIVUS, amb la coordinació de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Un dels objectius de la Fundació és que tota aquesta informació arribi a tota la ciutadania perquè la gent conegui i gaudeixi els entorns i s’impliqui a l’hora de preservar-los.

En el cas concret de la línia de macroinvertebrats, el seguiment també compta amb el Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB). Els organismes macroinvertebrats, amb la seva presència o absència, aporten molta informació per poder determinar la qualitat biològica del sistema, atès que reflecteixen la qualitat de l’aigua en un cert període de temps.

Pel que fa a les aus, aquestes són uns magnífics indicadors de la qualitat del riu i el seu entorn. L’increment del nombre d’espècies d’aus, la quantitat d’individus d’una mateixa espècie i la seva variabilitat i dispersió esdevenen un bon indicador de la millora o estancament de la qualitat dels entorns fluvials. Així, en el cas de les conques del Besòs i la Tordera, la presència novament d’espècies tan emblemàtiques com el bernat pescaire o el blauet certifiquen la seva qualitat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès