Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Govern realitzarà una investigació sobre com és l'acompanyament a les víctimes de violència sexista

24 Novembre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: SabadellEl Govern farà un estudi per analitzar l'atenció que reben les víctimes de violència masclista des del moment en què interposen la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i l'acompanyament rebut durant tot el procés.

L'estudi ha de servir per conèixer l'opinió de les víctimes i incorporar coneixements, sensibilitat i eficàcia. Així ho anunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que de manera conjunta amb la conselleria de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha presentat aquest dimarts una guia per detectar les violències masclistes digitals en un acte al Complex Central dels Mossos, a Sabadell.

Es tracta d'un document adreçat a la població en general on es detallen les eines de què es disposa per a fer-hi front.

L'estudi pretén abordar de quina manera s'ha de poder millorar l'atenció a una topologia de víctimes que en certes ocasions els costa exterioritzar la seva situació, motiu pel qual requereix molta empatia per part dels agents que les atenen i saber de quins mecanismes disposen per acompanyar-la.

"Per primer cop elaborarem un estudi amb les persones usuàries víctimes de la violència masclista, perquè es valor el procés d'acompanyament des del moment en què fan la denúncia", ha assenyalat Elena.

L'objectiu és millorar aquesta atenció, "coneixent l'opinió de les víctimes i incorporant coneixements, sensibilitat i eficàcia en aquesta tasca", ha afegit el conseller.

D'aquesta manera es pretén donar visibilitat als diferents casos de violència contra la dona.Violència digitalL'anunci s'ha fet en el marc d'una jornada centrada en abordar els casos de violència digital.

"Assetjar a través de WhatsApp o una xarxa social també és violència masclista", ha detallat el conseller d'Interior.

És en aquest context que s'ha optat per editar una guia de la mà dels Mossos d'Esquadra, en què d'una manera didàctica i il·lustrada s'aborda aquesta tipologia de violència masclista, amb exemples com la publicació de comentaris vexatoris, així com la manera d'actuar per fer públics aquests atacs.

"La guia té vocació de proporcionar eines a les dones, prevenir els atacs, com autoprotegir-se de potencials atacs i quines mesures dur a terme per saber on adreçar-se", ha assenyalat Verge.

Així, les eines d'autoprotecció estan olt associades a l'ús de les xarxes socials i a aplicacions de missatgeria, a la vegada que explicar com s'ha de procedir per interposar una denúncia, o quines proves acreditarien la violència masclista per fer possible una investigació.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès