Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El festival TNT obre convocatòria pel nou programa d'acompanyament a artistes residents

15 Juny 2020 Redacció: ACN - Barcelona

Població: Terrassa


Atorgarà un màxim de sis residències de creació i quatre residències tècniques que tindran lloc durant la nova temporada

El Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) ha obert la convocatòria pel nou programa d'acompanyament a artistes residents, que atorgarà un màxim de sis residències de creació i quatre residències tècniques que tindran lloc durant la temporada 2020\/21. Està dirigida a creadors, tan consolidats com emergents, que vulguin desenvolupar un projecte de creació i que la seva línia d’investigació es situï en l’àmbit dels nous llenguatges artístics, l’escena híbrida, la recerca i la innovació. Aquesta línia de suport a artistes es vincula, ha explicat el festival en un comunicat, a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa i esdevé un primer pas per convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.

Les sol·licituds es podran presentar fins el 12 de juliol i la resolució de la convocatòria serà publicada a partir del 7 de setembre de 2020. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha assenyalat que "es tracta d’un pas més per enfortir un Festival de referència i potenciar-lo en la recerca i investigació de nous llenguatges artístics".En total s'atorgaran un màxim de 10 residències: 6 residències de creació i 4 residències tècniques. D'aquesta manera, el TNT inicia aquest programa d’acompanyament a artistes residents amb "la finalitat de donar-los espai, temps, eines i mitjans per desenvolupar nous projectes de creació que seran presentats en el marc del TNT 2021". Alhora, busca "connectar els creadors i les creadores amb el teixit local treballant amb sintonia amb Terrassa Arts Escèniques, i acostant tant els processos creatius com la peça realitzada a comunitats de públics locals". Aquesta línia de suport a artistes es vincula a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa com a un primer pas en la direcció de convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.Pel que fa a les residències de creació, els i les artistes seleccionades podran desenvolupar el seu procés en residència durant el període comprès entre novembre del 2020 i fins setembre del 2021. El TNT els facilitarà recursos que els permetin investigar, crear i compartir processos creatius amb la comunitat. Totes les creacions resultants formaran part de la programació del TNT 2021. Aquesta modalitat compta amb un import de més de 83.000 euros que es repartirà entre un màxim de 6 residències.Les companyies seleccionades tindran la possibilitat de realitzar una residència tècnica de set dies en un dels equipaments escènics de la ciutat. El període de realització estarà comprès entre els mesos de gener i setembre de 2021. Les peces podran ser incloses en programació de la edició TNT 2021 o, en el seu defecte, es mostraran com un assaig obert en les dates que s’acordin entre ambdues parts. S'atorgaran un màxim de 4 residències.Els projectes seran valorats per una comissió artística formada per sis membres, entre els quals, la directora del TNT Marion Betriu, la directora de teatres de Terrassa Arts Escèniques Giulia Poltronieri, i quatre persones més de reconeguda trajectòria professional, d’àmbit tan nacional com internacional.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès