Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El CREAF aconsegueix l'acreditació 'Severo Ochoa'

8 Octubre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: Cerdanyola del VallèsEl CREAF proposa el seu projecte de recerca per aportar coneixement als reptes ambientals més importants del segle XXI, entre ells el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

En total, l'Agència Estatal d'Investigació concedeix 30 milions d'euros a nou centres i unitats de recerca que aconsegueixen les acreditacions 'Severo Ochoa' i 'Maria de Maeztu'.

Centres i unitats han estat seleccionats pels seus resultats científics i els seus programes estratègics després d'una rigorosa avaluació internacional

 

Cerdanyola del Vallès, 7 d'octubre de 2019. L'Agència Estatal d'Investigació, organisme adscrit al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, ha publicat avui la resolució provisional de concessió de les noves acreditacions i ajuts públics 2018 de centres d'excel·lència 'Severo Ochoa 'i d'unitats d'excel·lència' María de Maeztu ', concedint 30 milions d'euros per a sis centres i tres unitats, entre elles el CREAF com a nou centre Severo Ochoa.

 

Per primera vegada, el CREAF, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l'Enginyeria (CIMNE), el Donostia International Physics Center (DIPC), l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA) i l'Institut de Salut Global de Barcelona (lS-Global), assoleixen l'acreditació 'Severo Ochoa', mentre que torna a acreditar l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Gràcies a aquesta distinció, rebran un milió d'euros anuals durant quatre anys.

 

El CREAF és un centre públic de recerca amb més de 30 anys d'història. Avui té gairebé un centenar de projectes nacionals i internacionals actius amb els que planteja solucions als reptes ambientals més importants del segle XXI: la pèrdua de biodiversitat, els impactes del canvi climàtic i les necessàries mesures d'adaptació, els desequilibris de nutrients i la seva relació amb la seguretat alimentària, la gestió sostenible de l'aigua, els incendis, o la implicació i sensibilització de la ciutadania en la conservació de la natura, entre d'altres. Amb un patronat format per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el CREAF és un centre de la xarxa catalana CERCA que acumula més de 900 publicacions en els últims cinc anys i que coordina una prestigiosa ERC Synergy Grant.

Els requisits, nivells d'exigència, criteris i procediments d'avaluació i selecció referits a l'excel·lència científica no estableixen diferències entre centres i unitats, que han estat seleccionats pels seus resultats científics i els seus programes estratègics després d'una rigorosa avaluació en la qual han participat al voltant de un centenar de científics internacionals de reconegut prestigi.

 

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats impulsa amb aquesta actuació la recerca d'alt impacte que es realitza en els centres d'R + D del nostre país. Els centres acreditats destaquen tant per la notorietat internacional de les contribucions científiques que realitzen, com per la seva capacitat innovadora i la seva intensa relació amb el sector empresarial. Són, a més, centres de referència a nivell mundial capaços d'atraure talent internacional.

 

Benestar humà i ecologia, dues cares de la mateixa moneda

 

El CREAF proposa en el seu projecte Severo Ochoa un projecte científic per comprendre els desafiaments ambientals derivats del canvi global que s'estan donant al nostre planeta, amb l'objectiu de trobar solucions que permetin un desenvolupament humà sostenible amb la natura. Darrere d'aquests desafiaments hi ha processos molt complexos, interconnectats i bàsics per a la nostra supervivència: com circula l'aigua, el carboni i els nutrients dins dels ecosistemes terrestres, quins mecanismes causen la mort dels boscos, com responen els éssers vius al canvi climàtic, per on circula o s'acumula la contaminació, com es comporten les espècies invasores, quines són les causes i les conseqüències de la pèrdua de biodiversitat, o com podem seguir el pols de la terra des de l'espai, entre molts altres.

 

"Són els reptes més importants als quals ens hem enfrontat mai com a humanitat i per això és imprescindible prendre les mesures necessàries de manera urgent i sobre la base del coneixement científic", puntualitza Joan Pino com a director del CREAF.

 

Tots aquests processos estan amenaçats pel canvi global i succeeixen dins dels ecosistemes terrestres, on viuen les persones i la majoria dels organismes, i on s'obtenen els béns i serveis per al benestar de la societat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020 Més info

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020

Enguany, la 34a Edició de la Mitja Marató de Granollers ha tornat ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola Més info

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola

El mes d’octubre el municipi de Santa Perpètua va viure un moment ...

Inici espectacular del primer equip femení de l’HC Palau a l’Ok Lliga Més info

Inici espectacular del primer equip femení de l’HC Palau a l’Ok Lliga

El mes de novembre va començar amb una notícia mediàtica pel municipi, ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès