Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Consistori de Mollet obliga a tots els habitatges de nova construcció a incorporar plaques solars

26 Octubre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: Mollet del VallèsL'Ajuntament de Mollet del Vallès s'ha proposat fer obligatòries les plaques solars a tots els habitatges de nova construcció.

És un dels punts principals de l'avantprojecte de la nova Ordenança per a la Promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica, que el consistori ha aprovat aquest dilluns.

La normativa també afectarà els centres comercials superiors a 1.500 m2; les indústries, oficines i centres culturals superiors a 1.000 m2; i els centres esportius, residencials i aparcaments superiors a 2.000 m2.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, destaca que la ciutat és pionera en obligar a la instal·lació de plaques solars "en una aposta més en favor del medi ambient i l'energia sostenible".

L'avantprojecte de l'ordenança estableix que les plaques solars hauran de tenir, almenys, un 25% de la potència contractada, en el cas dels habitatges unifamiliars.

Aquesta xifra serà del 10% en el cas dels blocs de pisos i també del 10% en el cas dels edificis i les instal·lacions per altres usos.

Al mateix temps, es marquen bonificacions en l’Impost de Béns i Immobles (IBI) per a les noves construccions que superin aquests llindars mínims.

En paral·lel, el text també diu que serà obligatori instal·lar plaques solars fotovoltaiques en aquells edificis ja existents que siguin objecte d’una gran reforma, com ara que la rehabilitació afecti el 50% de la seva superfície.

El regidor de Justícia Ambiental, Raúl Broto, remarca que la nova norma no pretén dificultar la construcció de nous habitatges i matisa que "en cada cas es tindran en compte aquelles situacions en què la instal·lació de les plaques no sigui factible".

Amb tot, considera que "amb la millora tecnològica i econòmica actual, i davant el preu de l’electricitat, és una mesura que arriba en el moment idoni".

Pel que fa als edificis i equipaments ja existents, el consistori vol que la nova ordenança incentivi la instal·lació de plaques solars.

En aquest sentit, es facilitaran els tràmits administratius de manera que els particulars podran començar la instal·lació tan bon punt presentin les sol·licituds.

També es preveuen bonificacions en l'IBI, en l’impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (CIO) i en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE).

L’avantprojecte de la nova ordenança entra ara en el període d’exposició pública durant 20 dies, en els quals es podran presentar al·legacions.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès