Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Col·legi d'Arquitectes conclou que no cal enderrocar els pisos del barri dels Merinals de Sabadell

19 Gener 2021 Redacció: puntvalles.com

Població: SabadellL'ens proposa revisar els serveis bàsics i substituir les bigues malmeses, i calcula una despesa de 2,9 MEUR

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha determinat que els pisos dels Merinals de Sabadell es poden rehabitar i no cal enderrocar-los. En total, són 170 habitatges de 14 edificis que van quedar al marge d'una remodelació que es va fer al barri fa gairebé trenta anys, els quals tenien nombrosos desperfectes. Després d'un àmpli anàlisi, el COAC explica que no hi ha deficiències estructurals les fonaments, mentre detecta algunes lesions a les zones humides i galeries. Per aquesta raó, veu "necessària i obligada" la substitució de les bigues malmeses, especialment dels banys, on aconsella canviar-les per cels rasos. També proposa revisar els subministraments bàsics. En global, el COAC calcula una despesa de 2,9 MEUR.

Segons el Col·legi d'Arquitectes, en general els pisos no tenen problemes de caràcter greu que obliguin a un enderrocament. Els experts asseguren que els fonaments estan en bon estat, no obstant això, constaten deficiències a l'estructura horitzontal a causa de l'envelliment dels materials i a la deixadesa de manteniment. Per aquesta raó, cal substituir diverses bigues. Alhora, l'informe conclou que els sostres dels 14 edificis analitzats ara tenen diverses diferències tipològiques en comparació als edificis dels Merinals que es van enderrocar el març del 2020.

Pel que fa a les condicions d'habilitat, el COAC proposa diverses millores per optimitzar les instal·lacions, per tal de garantir la seguretat del veïnat. També, recomana revisar la instal·lació elèctrica, de gas i d'aigua. Per altra banda, els arquitectes informen que els sistemes de ventilació i accessibilitat no s'adeqüen a la normativa vigent, per tant és necessari millorar-ho i instal·lar ascensors. Un cop realitzades les diferents propostes, els experts calculen que caldria invertir uns 2,9 MEUR d'euros per tal de poder efectuar el conjunt de la rehabilitació, no obstant puntualitzen que aquest import cal ajustar-lo amb un projecte específic. El COAC ha presentat les conclusions aquest dimarts als representants de la Comissió de Seguiment, formada per l'Ajuntament de Sabadell, l'Agència Catalana de l'Habitatge i l'Associació de Veïns de Merinals. L'estudi s'ha fet basant-se en un encàrrec de la Generalitat, i l'han signat 13 professionals escollits a través d'un concurs públic.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina Més info

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina

Si marxem a Palau Solità i Plegamans per parlar d’esport, ens hem ...

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions Més info

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions

De la mateixa que la resta de clubs esportius del territori català ...

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula Més info

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula

Mentre la majoria de competicions de base segueixen aturades, a causa de ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès