El CE Sabadell aconsegueix l’ascens a la 2a Divisió A

16 Setembre 2020 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Sabadell

Barça B i Sabadell es van veure les cares a una de les dues finals en les quals estava en joc un ascens a la Lliga SmartBank, la Segona Divisió Espanyola. El partit va tenir lloc a l’Estadi Municipal Antonio Lorenzo Cuevas de Marbella a les 20:00 hores del diumenge 26 de juliol. Recordem que els dos equips van haver de superar dues eliminatòries prèvies per arribar a la gran final d’aquest playoff exprés. En el cas del filial blaugrana, en els quarts de final va superar per 3 a 2 al Valladolid Promesas, mentre que el conjunt sabadellenc va fer el mateix eliminant al filial de l’Atlètic de Madrid a la tanda de penals. A les semifinals, el Barça B va eliminar al CD Badajoz després d’una tanda de penals, en la que Iñaki Peña va ser l’heroi en aturar-li el penal a Morgado. En aquestes semifinals, el Sabadell també va haver de jugar-s’ho tot a la tanda de penals després d’empatar a 2 amb la Cultural Leonesa en els 120 minuts de partit. Finalment, el Sabadell va vèncer i va passar a la gran final.

Crònica d’un partit apassionant entre el filial blaugrana i el Sabadell

El partit va començar amb un bon plantejament per part del conjunt sabadellenc, que va protagonitzar una pressió alta per dificultar la sortida des de darrere del FC Barcelona. Els de García Pimienta estaven tenint molts problemes i no s’estaven trobant còmodes a causa de la forta pressió dels arlequinats. Aquesta pressió va provocar que el Sabadell es comencés a aproximar amb perill a la porteria defensada per Iñaki Peña i van arribar les primeres ocasions de l’equip d’Antonio Hidalgo. En el minut 7, Edgar va aprofitar un error en la sortida de pilota de la defensa blaugrana per crear la primera ocasió de perill. No obstant això, Iñaki Peña va estar atent i va salvar als seus amb dues aturades de molt de mèrit.

El Sabadell continuava pressionant fort i el domini era cada vegada més clar. El conjunt blaugrana tenia molts problemes per trobar la línia de mitjos i això dificultava molt el joc pels homes de García Pimienta. Tot i això, al minut 19 van aconseguir aproximar-se a la porteria rival gràcies a un xut de Matheus, que va acabar a les mans d’Ian Mackay. El Sabadell seguia mantenint el ritme alt sobre una gespa que no estava en les millors condicions i continuava acumulant ocasions de perill. En aquest cas, va ser Néstor qui va provar fortuna, però Iñaki Peña va tornar a estar atent i va evitar el perill. Pocs minuts després, va ser Óscar Rubio qui ho va intentar, però aquest cop la seva rematada de cap va sortir fregant el pal. Després va arribar la primera jugada polèmica del partit, quan els jugadors del Sabadell van protestar un possible penal de Jandro, que l’àrbitre va assenyalar fora de l’àrea.

Gol del Monchu i reacció del conjunt d’Antonio Hidalgo

Tot i que el domini era clar del Sabadell, en una jugada a pilota aturada, el Barça B es va avançar en el marcador. Monchu va ser l’encarregat d’executar la falta i el seu xut es va enverinar i va acabar entrant al fons de la xarxa. Amb el resultat d’1 a 0 se’n van anar al descans. A la represa, el Sabadell va seguir mantenint el mateix nivell de pressió i al minut 47, després d’un llançament de córner, Coch va aconseguir rematar i va posar l’1 a 1 al marcador. A partir d’aquí, semblava que el filial blaugrana començava a despertar i va començar a aproximar-se a la porteria d’Ian Mackay. Primer va ser Moriba que va rebre la pilota a l’interior de l’àrea després d’una bona jugada de Manaj per banda dreta, però el seu xut va marxar desviat. Poc després, arribaria la segona jugada polèmica del partit, en aquest cas, quan Araujo va caure dins l’àrea després d’una disputa amb Pajarero, però l’àrbitre no ho va veure. El central uruguaià va haver de ser substituït per molèsties al turmell, però abans el Sabadell va aprofitar que Araujo estava adolorit per anotar el gol de la remuntada. L’autor del gol va ser Nèstor, que va aprofitar una bona passada d’Edgar, i davant la sortida d’Iñaki, li va picar per sobre i va posar el definitiu 2 a 1.

Després del gol, l’equip de García Pimienta va reaccionar i es va llençar a l’atac amb l’entrada de jugadors de perfil més ofensiu. A les acaballes del partit, Akieme va aconseguir l’empat, però l’àrbitre el va anul·lar per fora de joc previ de Gerard. Finalment, després de 6 minuts d’afegit, l’àrbitre va xiular el final i el Sabadell es va convertir de nou en equip de Segona Divisió A, mentre que els blaugranes seguiran un any més a Segona Divisió B. A partir d’aquí, va saltar l’eufòria a Sabadell i jugadors i cos tècnic van omplir la gespa de l’Estadi Municipal Antonio Loreno Cuevas de Marbella per celebrar el seu retorn al futbol professional. En aquest cas, el CE Sabadell torna a Segona cinc anys després i acompanyarà al CD Castellón, al FC Cartagena i a la UD Logroñés, que també han aconseguit el seu ascens a la divisió de plata del futbol espanyol.

El CE Sabadell torna al futbol professional 5 anys després

Un cop confirmat l’ascens de l’equip a la Segona Divisió A, després de superar al FC Barcelona B a la gran final, ha tocat començar a preparar la nova temporada. Recordem que el conjunt sabadellenc feia 5 anys que estava fora del futbol professional i per fi ha pogut retornar a la 2a Divisió A. D’aquesta manera, i després del gran treball realitzat pel cos tècnic en una temporada complicada i una bona gestió per part del president Esteve Calzada, l’equip estarà la temporada 20/21 a la divisió de plata del futbol espanyol. Tot i que la il·lusió ha estat immensa, no hi ha temps per celebracions i ja toca pensar en la configuració de la nova plantilla. Per començar, el club ja ha anunciat una sèrie de baixes: Carles Beitia, que acaba la seva cessió al club arlequinat i torna al CF Villarreal; Aitor Pascual i Fran Pajarero, als quals se’ls hi finalitzava el contracte; Manu Lanzarote, que acaba la segona etapa en el club; i Boris Garrós, Jurgi Oteo i Marc Bellalta, que marxen del club després que finalitzés els seus respectius contractes. En els pròxims dies veurem com es reforça el conjunt arlequinat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental