Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Casal d’Estiu de la Roca del Vallès es preparar per organitzar activitats durnat el juliol amb totes les mesures de seguretat

16 Juny 2020 Redacció: M. Bassa

Població: La Roca del VallèsL’entitat A Parts Iguals obre les inscripcions el 8 de juny i es preveu crear diversos grups de fins a 10 persones perquè els infants i adolescents puguin gaudir de la programació d’oci amb normalitat.
Els infants i joves de la Roca del Vallès fa tres mesos que no van a l’escola i que es van quedar sense contacte amb les seves amistats, en molts casos confinats sense sortir de casa en cap moment del dia. Ara que ens trobem en desconfinament i que es preveu l’aixecament de les mesures preventives en les properes setmanes, s’ha cregut més que convenient que es pugui realitzar el Casal d’Estiu per tal que els infants i joves tinguin una oferta d’oci i educació en el lleure per poder gaudir. Això sí, la principal premissa és que garantiran totes les mesures de seguretat per evitar contagis, gràcies a un protocol ben treballat i canvis organitzatius respecte a edicions d’anys anteriors.
El Casal d’estiu tindrà lloc del 29 de juny al 31 de juliol (5 setmanes) a centres educatius de la Roca del Vallès, Santa Agnès de Malanyanes i la Torreta. També hi ha una opció de fer una setmana més del 31 d’agost al 10 de setembre. L’organitza A Parts Iguals, i hi poden participar infants de P3 a primer de primària (grup de Minis), de segon a tercer de primària (grup d’API 1), de quart i cinquè de primària (grup d’API 2), i adolescents de sisè de primària i d’ESO (grup d’Aventura). Per a fer les activitats es dividiran els grups fins a un màxim de 10 persones i dos monitors, per garantir la seguretat.

Les inscripcions

Les inscripcions són del 8 al 17 de juny a través de la pàgina web www.apartsiguals.com. Es preveu que cada dimecres es puguin realitzar sortides, i també que hi hagi les tradicionals colònies. 
El grup de Minis només farà sortides dins del municipi, i la resta ho farà a llocs on es coincideixi amb cap altre grup per assegurar que es mantenen les distàncies. L’entitat posa a disposició de les famílies un document explicatiu amb totes les mesures preventives que es seguiran i on es resolen els dubtes més freqüents.  

La Roca del Vallès fa un pas endavant per millorar la seguretat del municipi

L’Ajuntament de la Roca del Vallès dotarà a la Policia Local de més recursos per tal que millori la seguretat ciutadana, gràcies al pas endavant en les condicions de treball dels agents del cos. Així, properament s’equiparà la Policia Local amb conductors d’energia (DCE) i amb càmeres de gravació (DGP). L’objectiu principal és que no es posi en risc la integritat física de ningú, tant dels agents com de les persones que interactuïn amb ells, i que es garanteixin els drets en tot moment. Aquestes eines només es faran servir davant d’actuacions per fets delictius greus o molt greus, i sempre sota un estricte reglament i mecanismes de control.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha explicat que “dotem a la Policia Local d’eines que serviran per reduir l’ús de la força i efectuar les operacions complicades amb més garanties. Aquest nou equipament suposa un salt de qualitat molt important que donarà més seguretat als agents, i podran oferir una millor atenció a la ciutadania, que és el principal objectiu de la policia de proximitat. El govern municipal farà els esforços necessaris per tal de garantir la seguretat pública i per estrènyer el vincle entre el cos i el conjunt del veïnat”.

Què són els dispositius conductors d’energia?

Per una banda els agents comptaran amb els DCE, dispositius personals que emeten una descàrrega elèctrica de molt baixa intensitat i duració, i faciliten que en casos de risc per la integritat física i la salut dels agents o de la persona a qui es vol intentar reduir, poder efectuar la detenció amb més seguretat per a totes les parts.  Només podran fer servir l’eina els agents que hagin superat una formació específica, i el seu ús està totalment limitat a situacions d’extrema gravetat. 
A més els agents disposaran d’un Desfibril•lador Extern Automàtic (DEA) per qualsevol imprevist. Això, conjuntament amb el dispositiu de gravació, permetrà efectuar detencions de risc minimitzant les conseqüències per la salut de les persones implicades.

Què són els dispositius de gravació personal?

Per altra banda els agents aniran equipats amb els DGP, que són càmeres que portaran al pit i enregistren vídeo i àudio, amb un sistema de seguretat que permet gravar encara no s’hagi activat el dispositiu i que no permet l’edició del material. Gràcies a aquestes gravacions es podran garantir plenament els drets de la ciutadania, qui comptarà d’una prova avalada per la Comissió de Videovigilància de Catalunya si es denuncia alguna mala praxis, i de la mateixa manera els agents també guanyaran en seguretat davant de possibles acusacions infundades. Totes les gravacions que no tinguin cap utilització en processos judicials quedaran destruïdes al cap d’un mes.
L’Ajuntament tenia previst realitzar diverses presentacions d’aquestes novetats a la ciutadania, per fer tota la pedagogia possible i resoldre els possibles dubtes que poguessin sorgir. Les mesures de confinament han impedit que es puguin fer, però el consistori està treballant en alternatives per donar totes les explicacions.

La Biblioteca de la Roca del Vallès reobre les portes però amb cita prèvia!

Després de realitzar els canvis organitzatius necessaris per complir amb els decrets d’estat d’alarma i de desconfinament, la Biblioteca de la Roca del Vallès reobre des d’avui les seves portes. Ho farà amb dos canvis importants: el primer, serà del tot necessari demanar cita prèvia per anar-hi i accedir als seus serveis; i la segona, hi ha un nou horari d’atenció que és els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13 h, i els dimarts i els dijous de 15 a 18 h. Així, en la fase 1 de desconfinament els serveis que ofereix la Biblioteca són el préstec de llibres, revistes i dvd, que es poden tornar a través de la bústia de l’entrada de l’edifici les 24 hores del dia, i la prescripció bibliogràfica. 
Per demanar cita prèvia i accedir a aquests serveis s’ha de trucar al telèfon 938 424 461 o escrivint un missatge de WhatsApp al número 674 64 03 08 al correu electrònic b.roca@laroca.cat 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

la roca del vallès

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès