Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

EL CAP Badia preveu vacunar a les persones de més de 79 anys el mes d'abril

6 Abril 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Badia del VallèsEl CAP Badia espera que, durant el mes d'abril, es podria completar la vacunació al col·lectiu de més de 79 anys de Badia del Vallès, si el ritme d'arribada de dosis de la vacuna es manté com l'anunciat per a aquesta primera setmana. A la reunió de coordinació amb l'ajuntament, que va tenir lloc a finals de març, la responsable del CAP, la doctora Núria Puchol, també va subratllar que les dades de contagi a Badia tornen a situar-se en la banda baixa en relació amb les poblacions de l'entorn, com ha estat tradicionalment durant tota la pandèmia.

A la reunió, presisidada per l'alcaldessa, Eva Menor, la doctora Puchol va anunciar que ha finalitzat la fase 1 de vacunació a Badia, que era per al col·lectiu de persones grans dependents de grau 3, les que rebien atenció al centre de dia o amb atenció domiciliària. En aquests casos, s'ha vacunat a la persona i també a la persona cuidadora principal. La pràctica totalitat d'aquest col·lectiu ja ha rebut les dues dosis de la vacuna Pfizer.

En el cas que una persona sigui gran dependent i no hagi estat donat d'alta en el llistat, es pot fer la consulta al CAP perquè valori la situació en funció del seu historial mèdic i, si és gran dependent, encara que no estigui reconegut, serà vacunat de manera prioritària. 

Les persones més grans de 79 anys estaran vacunades al mes d'abril

La fase 2 de vacunació, a les persones més grans de 79 anys, havia començat lentament, però el mes d'abril es preveu que hi haurà una disponibilitat molt més gran de vacunes, fet que accelerarà el procés de vacunació. Així, s'ha constatat de cara a la primera setmana d'abril, en què es preveu vacunar a unes 250 persones. Seguint amb aquest ritme de vacunació, el CAP preveu que el mes d'abril s'haurà vacunat a tota la població major de 79 anys.

Cal indicar que a l'hora de programar la vacunació, es té en compte l'índex de patologia. Això explica que pugui rebre abans la vacunació una persona de 79 anys que una de 89, si el seu estat mèdic és més delicat. 

La doctora Puchol també va explicar que les persones que han rebut un transplantament o que estan rebent tractament oncològic seran vacunades al seu hospital de referència.

Recomanació d'esperar que els serveis de Salut contactin per concertar l'hora de vacunació

Les autoritats sanitàries insisteixen en la recomanació d'esperar el missatge o trucada del CAP, fet que permet organitzar millor la vacunació. Cal tenir en compte que la trucada es produeix amb un telèfon no identificat, per protecció de dades, així que és recomanable agafar la trucada sempre, per assegurar que es pugui reservar hora de vacunació al més aviat possible. La doctora Puchol va insistir que, si no s'ha pogut contactar amb alguna persona, o es dóna qualsevol altre circumstància similar, tornen a contactar la persona per assegurar que tothom pugui accedir a la vacunació quan li toqui. 

Recomanació de fer servir La Meva Salut

La doctora Puchol va insistir en el fet que la porta del CAP està sempre oberta per si hi ha dubtes i que el servei d'Urgències continua funcionant de 8 del matí a 8 del vespre, com sempre, però que, per la seguretat de tothom, es demaa prioritzar l'atenció no presencial, quan sigui possible.

En aquest sentit, es recomana fer servir La Meva Salut https://lamevasalut.gencat.cat/, el servei a internet, que permet consultes virtuals amb infermeria i amb el metge, per a fer renovació de receptes o per a consultes de salut i que facilita resposta en 48 hores.

Només cal accedir al servei, donar-se d'alta i, a banda de poder consultar l'historial i la medicació, hi ha una pestanya per accedir a l'espai de consultes virtuals, molt fàcil de fer servir. És una forma de relació més efectiva que les trucades telefòniques, ja que només cal una gestió per assegurar obtenir resposta, de manera fàcil, ràpida i sense moure's de casa.

Recordem les formes de contactar amb el personal del CAP de Badia del Vallès:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

badia del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès