Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Barcelonès, el Vallès Occidental i el Gironès, les comarques més innovadores de Catalunya

17 Març 2018 Redacció:Un estudi de la Diputació de Barcelona constata que la innovació s'ha anat repartint per les comarques catalanes en els darrers anys.

ACN Barcelona .- La Diputació de Barcelona ha presentat aquest matí l’’Estudi dels sistemes d’innovació comarcal a la demarcació de Barcelona’ que analitza els índexs d’innovació a tot Catalunya i a la demarcació de Barcelona de l’any 2009 al 2016. Segons l’estudi, el Barcelonès ocupa la primera posició d’aquest rànquing ja que disposa dels millors sistemes d’innovació comarcals amb diferència, seguida del Vallès Occidental, el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Vallès Oriental, La Garrotxa, l’Alt Camp, el Bages i el Segrià. El Barcelonès és la comarca més innovadora de Catalunya, seguida amb força distància del Vallès Occidental i el Gironès, per aquest ordre. Així ho constata l''Estudi dels sistemes d'innovació comarcal a la demarcació de Barcelona', elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza l'evolució de comarques catalanes entre el 2009 i el 2016. Les tres primeres mantenen la posició que tenien el 2015, si bé en quarta posició hi trobem el Baix Llobregat, una comarca que millora respecte l'any anterior. En cinquè lloc hi ha el Tarragonès i en sisè el Vallès Oriental, que perd dues posicions. La Garrotxa, en setena posició, perd una posició. En vuitè lloc hi ha l'Alt Camp i en novè el Bages, que recula un lloc. El Segrià és la desena de la llista. Segons l'estudi, la innovació s'ha anat repartint per les comarques catalanes al llarg dels darrers anys.
L’estudi analitza diferents indicadors per definir la qualitat dels sistemes d’innovació, com són el nivell de formació especialitzada, exigència dels mercats, estratègies competitives, emprenedoria, suport financer, la capacitat d’incorporar la innovació a la producció del territori, entre altres. Altres factors que es tenen en compte són el coneixement en idiomes estrangers de la població o la proximitat a infraestructures científiques. 

El rànquing situa 10 de les 12 comarques barcelonines en el Top20. El Barcelonès obté una puntuació en l'índex de 67,7. La segona més innovadora, el Vallès Occidental, en té deu menys, 56,9 punts. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

  Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès