( - )

EC Granollers. El retorn del capità per encarar el segon tram de la temporada

5 Febrer 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Granollers

Després de l’aturada per les festes nadalenques, l’equip li va tocar posar-se mans a l’obra per seguir amb la bona ratxa que portaven en aquesta primera volta. Recordem que el conjunt granollerí havia fet un inici de campanya realment molt bo, amb uns números molt positius que li havien permès situar-se a la zona alta de la classificació. El balanç era de 9 victòries, 4 empats i només tres derrotes. No obstant això, aquest inici de 2020 no ha estat l’esperat, ja que l’equip va perdre els dos últims partits de la primera volta, el primer a casa davant del CE Manresa (1-2) i després va caure per la mínima a casa del líder, l’Hospitalet, per 3 a 2. Aquests resultats l’havien portat a abandonar la zona de playoff, però la victòria davant el Banyoles (2-0), el va tornar a situar a la quarta posició, empatat a 37 punts amb el Sant Andreu (3r), l’Europa (5è) i la Pobla de Mafumet (6è).

Amb la derrota davant del Manresa, l’equip va perdre el seu primer partit en condició de local, on els de José Solivelles s’estaven fent molt forts. Tot i això, l’equip s’ha mostrat molt ferm en aquesta primera part del campionat, on durant tot el 2019 ha estat invicte a casa, ha marcat 35 gols a favor i només 19 en contra, entrant així en el top 5 dels equips més golejadors i menys golejats del grup. Per tant, els granollerins han tancat aquesta primera volta amb molt bons resultats i amb l’objectiu principal d’aconseguir la permanència tan aviat com es pugui i així poder aspirar a més coses, tot i que hi ha equips amb més pressupost que ells. Els de José Solivelles segueixen mantenint aquesta regularitat. Després de les dues derrotes aquest mes de gener, l’equip li tocava iniciar la segona volta davant d’un altre dels rivals més forts, el Sant Andreu, amb qui van caure per 2 a 1 en el tram final del partit, i van tancar el mes de gener rebent a casa al Banyoles (2-0).

La notícia esperada

Una de les notícies que més s’esperava aquesta temporada a dins del club era el retorn a la gespa del capità de l’equip, en Ricky Alcàntara. Després de passar per una dura lesió i un llarg procés de recuperació, en Ricky va reaparèixer al partit davant l’Hospitalet. Quan el partit ja anava 3 a 2, el tècnic granollerí va decidir donar entrada a Ricky Alcàntara al minut 84 en el lloc de Victor Morales. D’aquesta manera, en Ricky es va poder tornar a posar el braçalet durant els últims minuts del partit i tornar-se a sentir jugador de nou. Pel que fa al partit, els granollerins van competir fins al final en un dels camps més complicats de la lliga. Tot i que van començar perdent, amb els gols de Pau Darbra i Albert Ruiz es van col·locar per davant, però uns minuts més tard, Miquel Ripoll va empatar el partit i quan faltaven de nou minuts pel final, amb els locals buscant la victòria, Manuel Expósito Salinas va marcar el definitiu 3 a 2.

El futbol base segueix creixent

Tot just per sota del primer equip, ens trobem amb els tres juvenils, dels quals l’A i el B estan a la categoria Preferent, i el C a Primera. Per començar, l’A és quart al grup 3 i després de 16 jornades disputades, els granollerins ja sumen 31 punts, a quatre del primer classificat, la Unió F. Base Jabac i Terrassa B. De moment, ja s’ha completat la primera volta i el seu balanç ha estat de 9 victòries, 3 empats i 3 derrotes. Van acomiadar el 2019 amb un empat a 1 al camp del Cervera, que va sisè, però va estrenar el nou any amb una important victòria davant el CF Lleida Esportiu Terraferma. A més, aquest mes de gener van disputar dues jornades més, l’última de la primera volta al camp del Piera, l’últim classificat, al qual van superar per 1 a 2, i la primera jornada de la segona volta, a casa, davant el Sallent, amb el qual van treure un empat a 1.

Per altra banda, el B també està fent una gran temporada i ara mateix va tercer al grup 2 amb 31 punts, a tres del segon i a set del primer, el Girona C. Els granollerins, a més, són el segon equip menys golejat, amb només 16 gols encaixats. Amb la primera volta completada, el balanç és de 8 victòries, 4 empats i 3 derrotes. No obstant això, aquest 2020 no el van poder estrenar amb victòria, ja que van caure 1 a 0 al camp del Vic, però van disputar dos partits més durant aquest gener, davant el Quart (1-4) i davant el Vilassar de Mar, rival al qual van superar per la mínima,, 0 a 1. El Juvenil C segueix lluitant a la zona mitjana del grup 8 de la Primera Divisió i ara mateix és sisè amb 22 punts i són el tercer equip més golejador amb 48 gols. Al primer cap de setmana de febrer tancaran la primera volta davant el Cardedeu i començaran la segona al camp del Santa Perpètua, al qual van vèncer 5 a 1 a la primera jornada.

Tot seguit, ens trobem amb el Cadet A, que és l’equip del futbol base del club que està a la divisió més alta. Els granollerins estan competint al grup 1 de Divisió d’Honor, amb rivals de molt nivell. Ara mateix, després de 16 jornades disputades, l’equip ocupa l’onzena posició amb 15 punts i seguirà lluitant amb l’objectiu d’aconseguir la permanència tan aviat com es pugui. El grup, ara mateix, el lidera el FC Barcelona amb 45 punts i ple de victòries, cap empat i cap derrota. Aquest 2020 el van estrenar amb una derrota per la mínima al camp de la UD Cornellà (3-2) i va finalitzar el mes de gener amb dos partits més, davant el Sant Andreu (0-2) i el Girona (1-2). El partit davant els gironins marcava l’inici de la segona volta, a l’anada el Girona va vèncer 1 a 0.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental