Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Dotze associacions de comerciants catalanes impulsen un directori online que facilita l'entrega de productes a domicili

25 Març 2020 Redacció: ACN - Norma Vidal

Població: Barcelona


La plataforma inclou més de 200 negocis entre els quals llibreries, òptiques, sabateries o botigues d'electrodomèstics

Dotze associacions de comerciants catalanes han impulsat un directori online que facilita l'entrega de productes a domicili. La iniciativa vol garantir que el comerç local segueixi treballant malgrat les restriccions dictades per l'estat d'alarma i que els clients habituals puguin tenir accés als productes que necessiten. La plataforma s'ha posat en marxa aquesta setmana i ja s'hi han adherit més de 200 establiments de Vilanova i la Geltrú, Sentmenat, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Cugat, Cerdanyola, Rubí, Ripollet, Premià de Mar, Manlleu i Barcelona. El directori s'anomena SlowShopping.cat i inclou negocis ben diversos com floristeries, llibreries, papereries, òptiques, restaurants, sabateries o botigues d'electrodomèstics.

El comerç de proximitat és un dels principals afectats per la crisi propiciada pel coronavirus. En les darreres setmanes molts negocis s'han vist obligats a tancar o reduir la seva activitat al mínim. En aquest escenari, l'associació Sant Cugat Comerç va decidir posar en marxa un directori per donar visibilitat als establiments locals que no estaven preparats per fer la venda a través d'internet. El gerent de l'entitat, Jesús Carballo, assegura que ben aviat van veure que aquesta proposta podia exportar-se arreu de Catalunya, ja que gran part d'aquest sector es trobava en la mateixa situació. "La idea és que els petits comerciants puguin seguir mantenint la seva activitat econòmica encara que sigui de forma més reduïda", explica Carballo que indica que la plataforma s'ha pogut impulsar gràcies a l'associació PEUC.Per aparèixer al directori els comerços han de demanar a l'associació a la qual pertanyen que es posi en contacte amb Sant Cugat Comerç o amb SlowShopping.cat. "Un cop l'entitat es doni d'alta, els establiments podran accedir a l'espai a través d'un menú i introduir les seves dades i fins hi tot fotografies", comenta l'impulsor del projecte que remarca que qualsevol tipus de negoci pot participar-hi, des d'una floristeria fins una sabateria o una botiga d'electrodomèstics. Així mateix, el portal posa a disposició de tots els clients interessats, les dades de contacte de comerços locals que segueixen oberts i ofereixen la possibilitat de fer entregues a domicili. Els usuaris poden seleccionar el seu barri o localitat, utilitzar un desplegable amb diferents categories de comerç i trobar les dades de contacte per seguir fent compres des de casa.Pel que fa a les formes de pagament i d'entrega dels productes, Carballo explica que se'n fa càrrec cada establiment pel seu compte. "Generalment qui està fent el repartiment a domicili és el propietari del negoci, el que fan molts és obrir la botiga pel matí i fer arribar les comandes per la tarda", indica el gerent de Sant Cugat Comerç. Amb tot, indica que s'ha fixat un període d'entrega d'entre 12 i 48 hores. Fins ara s'hi han adherit associacions de comerciants de Cerdanyola del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sentmenat, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Ripollet, Premià de Mar, Manlleu i les associacions dels barris barcelonins de Sants, el Cor Eixample i el Cor d'Horta. Cinc entitats més ja han fet la petició per sumar-s'hi. El directori va començar a funcionar dilluns i en un sol dia va rebre més de 2.300 visites. La despesa inicial d'aquest projecte l'ha assumit Sant Cugat Comerç i aquest cost s'ha repartit entre les primeres entitats que hi han volgut participar. "És un preu simbòlic de 60 euros", comenta Carballo que diu que un cop passat el període de confinament no descarten que aquest espai pugui esdevenir "l'inici d'un market place".

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

barcelona premià de mar cerdanyola del vallès ripollet rubí sant cugat del vallès sentmenat manlleu sant sadurní d'anoia vilanova i la geltrú


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès