Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Diputació i alcaldes del Montseny acorden reforçar la vigilància i un pla de mobilitat per evitar massificacions

16 Octubre 2020 Redacció: PuntvallèsDes d'aquest cap de setmana hi haurà més informadors als punts d'accés i es farà una campanya de civisme

La Diputació de Barcelona i els alcaldes del Montseny han acordat reforçar la vigilància al parc natural per evitar que es repeteixin les situacions de massificació del cap de setmana passat. Es contractaran sis informadors més i s'ampliarà la jornada dels vigilants que ja hi ha. Un altre mesura que es durà a terme és la instal·lació de comptadors de vehicles. L'objectiu final no és sancionar sinó recordar els visitants que estan en un entorn que cal respectar i conservar i evitar col·lapses en els punts d'accés. En una reunió telemàtica d'aquest dijous amb tots els alcaldes de la zona, es va acordar posar en marxa una campanya de civisme per xarxes socials i treballar en un pla de mobilitat on els residents i tots els agents del massís debatin sobre les mesures de regulació.

Durant la reunió entre representants de la Diputació de Barcelona i els alcaldes de la zona, es va constatar la "preocupació" per la massificació de visitants en caps de setmana i festius al parc natural del Montseny. Així ho ha explicat Josep Tarín, diputat de Mobilitat, Espais Natural i Prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona. Els representants locals van coincidir que calia reforçar el civisme i fer més pedagogia sobre la necessitat de respectar el medi natural en comptes de reforçar la via de sancions. És per això que es va acordar posar en marxa una campanya per xarxes socials per recordar la importància de respectar les normes i la conservació del medi. "S'han de respectar igual que quan circulem per una ciutat o un poble", comenta Tarín. El que es va viure el cap de setmana passat, coincidint que dilluns era festiu, va ser tot el contrari. Vehicles mal aparcats, cues, massificacions de gent i poc civisme. Davant aquest fet, la Diputació de Barcelona, que és l'òrgan gestor de l'espai, contractarà per aquest cap de setmana sis informadors més i s'ampliarà la jornada dels vigilants que ja hi ha per reforçar la informació als principals punts d'accés. També s'instal·laran comptadors de vehicles per detectar els moments de més afluència i fer una millor planificació i es mantindrà la coordinació amb els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals.

Els punts on s'incrementa la presència d'informadors és la zona de piscines del poble de Montseny i pista del Molar; l'accés a Riells; coll de Norri a Montsoriu i el Brull; així com un reforç a l'entorn del Castanyer de les nou branques, a Viladrau; i a la pista del Pujol d'accés a Vallfornés, a Cànoves. Aquests punts se sumen als que ja es van incorporar el cap de setmana passat com la rotonda de Fogars de Montclús, on hi ha un dels centres d'informació i zona d'aparcament d'entrada al parc. En total, en el conjunt del Parc Natural hi haurà un equip format per 11 guardes i 13 informadors, que se sumen als 23 informadors que de forma habitual ja atenen els punts d'informació municipals. També aquest cap de setmana quedaran tancades les àrees de lleure del tot el Parc Natural degut les instruccions de la Generalitat per la crisi sanitària. Així mateix, la Diputació informa que es realitzaran accions de regulació de la mobilitat limitant l'accés, quan els aparcaments de les zones de Santa Fe, Sant Marçal, la Costa, Fontmartina, Collformic siguin plens.

També està previst per als pròxims dies incrementar la senyalització horitzontal i vertical per indicar la prohibició d'estacionar en els trams de les carreteres i de reducció de la velocitat màxima amb la col·locació d'elements de pacificació de la circulació i detecció d'infraccions i la instal·lació de sistemes de control i informació de la mobilitat en determinats punts de les vies principals del parc.

La massificació de visitants també ha comportat l'atac de gossos a ramats. L'Ajuntament del Brull (Osona) ha denunciat que a la zona de Collformic hi ha hagut tres ovelles de dos ramats diferents que han patit ferides de gossos. Un fet que no és aïllat, segons diuen. Per això recorden que hi ha una normativa que obliga a passejar amb els gossos lligats en zones de pastura per no interferir en aquesta activitat. També han decidit tancar l'accés a l'aparcament del Pla de la Calma per reduir l'arribada de visitants.

 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa Més info

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa

L’inici del curs escolar al Vallès Oriental ha estat, com a la ...

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès