Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Dia Universal dels Drets dels Infants a Caldes de Montbui

21 Novembre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: Caldes de MontbuiEn motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya fa públic un Manifest que recull els principals ODS de l’Agenda 203

La celebració universal d'aquest dia està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l'educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida dels infants, com un dels col·lectius generalment desfavorits, independentment del lloc on s’hagi nascut. L'any 1954, l'Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís un Dia Universal de l’Infant a tots els països, suggerint als governs que un celebrés aquest dia en la data que volgués. L’ONU ho celebra el 20 de novembre, en commemoració a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l'any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989.

 

Aquest 20 de novembre del 2019, en motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) han redactar un manifest amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. El manifest posa el focus d’atenció en temes com la igualtat de gènere, la salut i el benestar, l’educació de qualitat, i l’acció climàtica en ciutats i comunitats sostenibles, i insta a la ciutadania de qualsevol edat i al govern de Catalunya a complir i aplicar les seves propostes per construir un món millor.

 

Presència calderina al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

 

El 9 de novembre va tenir lloc a Barcelona l’assemblea ordinària del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), on es van celebrar eleccions a la nova Junta i la Comissió Permanent. A la sessió van assistir els dos representants calderins al CNIAC, la Laia Farràs i el Ronny Daniel Cevallos. La Laia, que havia presentat la seva candidatura a la junta i a la comissió permanent, ha estat escollida secretaria de la junta, que presideix Júlia Canto Gatpandan, de l’Hospitalet del Llobregat i que te dues vicepresidències: la Infantil, amb

 

Blanca Aréchaga Torralba de Vilassar de Mar, l l’Adolescent, amb Roc Morella Gorchs de Granollers.

Pel que fa a la Comissió Permanent, la composició és de 5 vocals infantils (Lluís Carrasco de Figueres, Jana Vilaró de Centelles, Júlia Arias d’Aiguafreda, Josep Victori de Manresa i Carla Domínguez de Rubí), i 5 vocals aqdolescents (Lucía Moreno de Parets del Vallès, Mireia Mejías de Tarragona, Xavier Molina de Sitges, Jordi Gómez i Jara Egea de Santa Perpètua de Mogoda.

 

Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència

A l’Assemblea del dia 9 també es va preparar l’acte de celebració del 5è aniversari de la constitució del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, i el lliurament del premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència, que es durà a terme el 23 de novembre, a les 17 h, a l’auditori de la Casa del Mar de Barcelona (c.Albareda, 1- 13).

 

En el decurs d’aquest acte es llegirà el manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya, que celebra el 20 de novembre el Dia Universal dels Drets dels Infants. Aquest manifest, que contempla alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i posa l’atenció en la igualtat de gènere, la salut, l’educació i l’acció climàtica, és el resultat de les opinions recollides pels diferents consells infantils a través del Consellòmetre, una dinàmica participativa per copsar l’opinió dels infants i joves sobre temes que els preocupen i que es va instal·lar durant 15 dies, aquest estiu, al TOC

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès