Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Dia Universal dels Drets dels Infants a Caldes de Montbui

21 Novembre 2019 Redacció: puntvalles.comEn motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya fa públic un Manifest que recull els principals ODS de l’Agenda 203

La celebració universal d'aquest dia està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l'educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida dels infants, com un dels col·lectius generalment desfavorits, independentment del lloc on s’hagi nascut. L'any 1954, l'Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís un Dia Universal de l’Infant a tots els països, suggerint als governs que un celebrés aquest dia en la data que volgués. L’ONU ho celebra el 20 de novembre, en commemoració a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l'any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989.

 

Aquest 20 de novembre del 2019, en motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) han redactar un manifest amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. El manifest posa el focus d’atenció en temes com la igualtat de gènere, la salut i el benestar, l’educació de qualitat, i l’acció climàtica en ciutats i comunitats sostenibles, i insta a la ciutadania de qualsevol edat i al govern de Catalunya a complir i aplicar les seves propostes per construir un món millor.

 

Presència calderina al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

 

El 9 de novembre va tenir lloc a Barcelona l’assemblea ordinària del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), on es van celebrar eleccions a la nova Junta i la Comissió Permanent. A la sessió van assistir els dos representants calderins al CNIAC, la Laia Farràs i el Ronny Daniel Cevallos. La Laia, que havia presentat la seva candidatura a la junta i a la comissió permanent, ha estat escollida secretaria de la junta, que presideix Júlia Canto Gatpandan, de l’Hospitalet del Llobregat i que te dues vicepresidències: la Infantil, amb

 

Blanca Aréchaga Torralba de Vilassar de Mar, l l’Adolescent, amb Roc Morella Gorchs de Granollers.

Pel que fa a la Comissió Permanent, la composició és de 5 vocals infantils (Lluís Carrasco de Figueres, Jana Vilaró de Centelles, Júlia Arias d’Aiguafreda, Josep Victori de Manresa i Carla Domínguez de Rubí), i 5 vocals aqdolescents (Lucía Moreno de Parets del Vallès, Mireia Mejías de Tarragona, Xavier Molina de Sitges, Jordi Gómez i Jara Egea de Santa Perpètua de Mogoda.

 

Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència

A l’Assemblea del dia 9 també es va preparar l’acte de celebració del 5è aniversari de la constitució del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, i el lliurament del premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència, que es durà a terme el 23 de novembre, a les 17 h, a l’auditori de la Casa del Mar de Barcelona (c.Albareda, 1- 13).

 

En el decurs d’aquest acte es llegirà el manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya, que celebra el 20 de novembre el Dia Universal dels Drets dels Infants. Aquest manifest, que contempla alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i posa l’atenció en la igualtat de gènere, la salut, l’educació i l’acció climàtica, és el resultat de les opinions recollides pels diferents consells infantils a través del Consellòmetre, una dinàmica participativa per copsar l’opinió dels infants i joves sobre temes que els preocupen i que es va instal·lar durant 15 dies, aquest estiu, al TOC

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

Els nostres reportatges

Granollers és una ciutat de comerços històrics Més info

Granollers és una ciutat de comerços històrics

Tot i que en els darrers anys alguns ja han tancat les ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades Més info

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades

Al municipi de Caldes de Montbui, si parlem d’esport, hem de parlar ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès