Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Denunciat el titular d'un vehicle que per evitar pagar multes identificava com a conductor un home mort l'any 2016

12 Febrer 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Parets del VallèsL’home va identificar la persona finada en 10 expedients sancionadors, sense saber que en 8 dels quals ja havia mort La motivació del denunciat per falsificar la denúncia va ser la venjança ja que la persona finada mantenia un deute amb ell des de feia a

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de la Divisió de Trànsit han denunciat penalment un home de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte continuat de falsificació documental.

La investigació es va iniciar el passat 5 de maig de l’any passat quan el Servei Català del Trànsit va detectar, amb el radar fix ubicat a la carretera C-17, al municipi de Parets, l’excés de velocitat d’un turisme Mercedes Benz. En rebre la denúncia, el titular d’aquest turisme, va presentar al·legacions identificant el conductor del vehicle en el moment de la infracció.

Un cop l’escrit va arribar al Servei Català del Trànsit, es va observar que als registres de la Divisió General de Trànsit, la persona identificada com a conductor constava que havia mort al 2016, motiu pel qual el grup del GRD de la Divisió de Trànsit va iniciar la investigació amb l’objectiu d’aclarir els fets.

Els investigadors van mantenir aleshores una primera entrevista amb el titular del vehicle el qual, de forma convincent, va manifestar que s’havia equivocat a les al·legacions a l’hora d’identificar el conductor i que, per tant, es faria càrrec de la denúncia.

Abans de tancar la investigació, els agents van sol·licitar al Servei Català de Trànsit el conjunt de denúncies a nom de la persona finada que havia estat identificada com a conductora del vehicle, fins i tot d’aquelles anteriors a la seva data de defunció certificada el 2016.

Del resultat d’aquesta consulta va resultar que li constaven 10 expedients administratius per circular amb excés de velocitat, observant com a les diferents fotografies captades pels radars fixos s’apreciaven 3 models de vehicles diferents.

En comprovar la titularitat d’aquests vehicles es va confirmar que tots estaven a nom d’una Societat Limitada ubicada a l’Hospitalet de Llobregat propietat de la persona denunciada que va originar la investigació.  

Continuant amb les indagacions per comprovar quina era la relació entre l’empresari i la persona que aquest identificava a les denúncies, es va comprovar que la persona finada havia estat clienta d’una de les empreses del denunciat i que l’any 2015 havia fet una sèrie d’impagaments. Aquests fets van acabar amb una denúncia al jutjat i un alçament de bens contra el deutor que mai va liquidar ja que es trobava en lloc desconegut.

Per aquests motius i com a venjança pels impagaments, cada vegada que era denunciat per excés de velocitat feia constar les dades del client com a conductor, sense saber que aquest havia mort poc després del 2016. En total, van ser 8 les vegades en què el denunciat va identificar-lo.

Si be el denunciat va al·legar el seu desconeixement conforme els fets podien tractar-se d’un delicte i que ja es faria càrrec dels expedients administratius pendents, haurà de fer front a un procés judicial per falsificació documental atès que els fets son greus i tenen una pena prevista al Codi Penal de presó de fins a 3 anys. 

Per tot plegat, a finals del mes de gener d’enguany es van instruir diligències policials adreçades al Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Barcelona en què es feia constar que el conductor havia estat denunciat per un delicte continuat de falsificació documental. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès