Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Del 13 al 23 de desembre es realitza l'exposició "Veus invisibles" que mostra la realitat de ser una mare soltera al Marroc

10 Desembre 2021 Redacció: puntvalles

Població: Caldes de Montbuia Sala Delger acull, del 13 al 23 de desembre, l’exposició “Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc”, fruit d’un projecte de cooperació finançat per l’Ajuntament

“Veus invisibles". Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc” és el títol de l’exposició que, del 13 al 23 de desembre, es pot visitar a la Sala Delger de Caldes de Montbui. Es tracta d’una mostra multimèdia organitzada conjuntament entre l’associació Amics dels Infants del Marroc i l’Ajuntament de Caldes de Montbui. De fet, el material exposat permet donar visibilitat a la realitat de ser una mare soltera en aquest país i, a la vegada, presentar la feina feta des del 2017 a través del projecte de cooperació en el qual participa directament el municipi.

L’exposició, a partir de les fotografies de  Laura Puech, Nathalie Vigini i Zoe Vincenti, presenta la realitat complexa i violenta que viuen aquestes famílies, aportant llum a la consciència col·lectiva per promoure i defensar els drets de les dones i la infància. A més, el format multimèdia permet visibilitzar la situació en què es troba aquest col·lectiu al Marroc i, a la vegada, fer evident la discriminació que pateixen, la situació d’abandonament d’aquests infants i, sobretot, les iniciatives que es duen a terme per tal de millorar la realitat d’aquest col·lectiu. D’aquesta manera, a banda de les fotografies, el visitant podrà escoltar el testimoni de 19 mares solteres i persones que han estat abandonades al Marroc, així com també veure els 9 vídeos informatius sobre l’activitat de diverses entitats marroquines que trebalen en aquest àmbit.

La mostra s’ha programat durant aquestes dates com una manera de celebrar, el 10 de desembre, el Dia Internacional dels Drets Humans. Una forma de donar visibilitat a projectes concrets que, des de l’Ajuntament, es duu a terme en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat.

Cinc anys de cooperació amb l’Ajuntament

Des del 2017, l’Ajuntament de Caldes de Montbui col·labora amb Amics dels Infants del Marroc. Aquesta entitat treballa conjuntament amb l’Associació Solidarité Féminine en el desenvolupament del projecte Aïn Sabaâ. Durant aquests anys des de la regidoria de Cooperació s’han destinat 21.400 euros a aquesta iniciativa. D’aquests, aquest any se n’han destinat més de 7.000 a implementar mesures de suport per fer f ront a la pandèmia de la Covid-19.

El projecte Aïn Sabaâ busca defensar els drets de les dones abordant les diferents discriminacions que les fan vulnerables (gènere, pobresa, atur). D’aquesta manera, treballa quatre objectius de forma simultània: la reducció de la pobresa, la igualtat de gènere, el treball decent i creixement econòmic i la reducció de les desigualtats.

Des del 1985, l’Association Solidarité Féminine promou els drets de les dones i els infants i fa prevenció sobre abandonament d’infants, treballa la reinserció socioeconòmica de les mares solteres a través dels programes que desenvolupa als tres centres que gestiona aquesta organització al Marroc. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès