Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Comencen les excavacions al castell de Sant Miquel

5 Desembre 2016Redacció:

Els ajuntaments de Montornès i de Vallromanes, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han iniciat en els darrers dies les excavacions al castell de Sant Miquel.

Aquests dies han començat les excavacions al castell de Sant Miquel. La memòria, els dibuixos, la planimetria i les fotografies que s’extrauran serviran per elaborar el Pla Director del Castell. Aquest pla determinarà quin serà el procés per aconseguir la consolidació i la museïtzació de l'espai. 

Les excavacions formen part de la primera fase del projecte. Durant un mes es realitzaran entre sis i vuit cales o sondejos amb l’objectiu de determinar la potència de les roques i estructures de la zona.

Aquesta primera fase d’intervenció arqueològica està finançada pels ajuntaments de Montornès i de Vallromanes, amb el suport del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

L’empresa Abans Serveis Culturals SL es fa càrrec dels treballs sota la direcció de l’arqueòleg local Ferran Díaz. Una brigada de la Serralada Litoral ha preparat les zones afectades per l’actuació amb feines de desbrossament vegetal.

La intervenció culmina l’acord entre ajuntaments i propietaris

El 2011 els ajuntaments de Montornès i de Vallromanes van signar un conveni de cessió d’ús dels terrenys del castell de Sant Miquel amb la seva propietària, la comtessa d’Alba de Liste, per tal de preservar el patrimoni i protegir el jaciment. Els terrenys estan inclosos dins de l’àmbit declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en la categoria de zona arqueològica, i el monument del castell està reconegut com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

En aquests cinc anys, el Departament de Cultura i Patrimoni Històric de l’Ajuntament ha fet les gestions necessàries perquè a dia d’avui s’hagi pogut iniciar la intervenció per estudiar, salvaguardar i restaurar el castell de Sant Miquel. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


L'Ajuntament de Cardedeu obrirà el 6 de desembre

5 Desembre

Actualitat

Més info
Montcada i Reixac vol erradicar el "botellón"

2 Desembre

Actualitat

Més info
Quartet Mèlt, aquesta nit a Castellbisbal

2 Desembre

Actualitat

Més info
De Angelis entrega dues obres a Les Franqueses

2 Desembre

Actualitat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès