Weather Icon
( - )

Comença la granollerina Everest Trail Race

11 Novembre 2016 Redacció:

El corredor nepalès Pasang Lama va guanyar ahir la primera etapa de l'Everest Trail Race by The Elements Pure Coconut Water, una prova organitzada per l'empresa Adeaventura de Granollers. A la categoria femenina, la britànica Jennifer Hill va ser la més ràpida.

El corredor nepalès Pasang Lama va volar ahir amb les seves cames per a connectar Jiri i Bhandar de 21,5km i 3.795km de desnivell acumulat amb un temps de 2 hores i 40 minuts a la primera etapa de l'Everest Trail Race By The Elements Pure Coconut Water. Al principi de l’etapa, el català Joan Soler ha liderat la prova fins que Lama l’ha avançat. El corredor local ha decidit passar a l’acció a mitja etapa. Per darrera, Miquel Capó i Casey Morgan del Compressport Team han fet junts bona part de la cursa i han arribat plegats a la meta de Bhandar després d’avançar també a Joan Soler. La jornada d’avui ha estat d’adaptació al territori pels corredors que han seguit un recorregut íntegrament marcat. El propi director de la cursa, Jordi Abad, es va encarregar fa uns dies de realitzar el marcatge de tot el recorregut que s’ha validat de nou abans del pas dels corredors.

Pel que fa a la participació femenina, la britànica Jennifer Hill va guanyat amb un temps de 3 hores 48 minuts. Dues pujades molt fortes van protagonitzat la jornada on els corredors es van enfilat fins els 2.715m al cim del Deurali Pass, la cota màxima del dia d’ahir

Avui, la jornada es presenta dura. La segona etapa es disputarà entre Bhandar i Jase Bhanjyang amb 5.282m de desnivell acumulat en només 24km. A més, els corredors tocaran el cel al cim del Pikey Peak, el punt més alt d’aquesta edició de l’Everest Trail Race by The Elements Pure Coconut Water amb més de 4 mil metres d’altitud.

Tot i que la prova va començar ahir, els participants van arribar a Katmandú a principis de setmana. Durant dos dies van viitar la ciutat, es van fer les revisions mèdiques i de material obligatori i van tenir l'oportunitat de solucionar qualsevol dubte sobre la cursa. A més de gaudir de la capital del Nepal, els corredors també es van poder conèixer millor entre ells. Dimecres van emprendre el viatge en autobús cap a Jiri i es van instal·lar al campament fins ahir, quan es va iniciar la prova.

L'Everest Trail Race compta amb un total de 160km i 30.000m de desnivell acumulat repartits en 6 etapes a l’Himàlaia de Nepal. Podran veure els grans colossos del món com l’Everest, Lhotse o Ama Dablam, amb un paisatge que potser és el millor escenari possible per fer una cursa de muntanya.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental