Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

CNT denuncia a Inspecció de Treball irregularitats en matèria de seguretat i salut laboral al centre mèdic ACTIVITA de Granollers

1 Juliol 2020 Redacció: Redacció

Població: GranollersLes treballadores es queixen de manca d’organització i transparència de la direcció

L’empresa MEDICAL SERVICES ACTIVITA, centre mèdic ubicat al centre de Granollers, ha estat denunciada a Inspecció de Treball per irregularitats en matèria de seguretat i salut laborals, després que la direcció de l’empresa faci mesos que es nega a reunir-se per aquestes qüestions amb la representació sindical al centre de treball.

Des que la clínica privada MEDICAL SERVICES ACTIVITA de Granollers va reprendre parcialment la seva activitat fa dos mesos, després de tirar endavant un ERTO per causes de força major davant el silenci administratiu, el personal de la clínica porta reclamant mesures urgents en temes de seguretat i salut laboral, així com una major transparència en la gestió de l’ERTO.

 

El sindicat CNT, que compta amb una important implantació al centre essent l’única representació sindical, fa més de tres mesos que intenta establir un diàleg amb la direcció per resoldre aspectes d’urgència com són la manca de manteniment d’equips de protecció individuals per la COVID-19 i altres mesures de protecció col·lectives com l’establiment de protocols de gestió de les consultes per evitar aglomeracions.

 

Per altra banda, el sindicat reclama que el nombre de desafectacions que l’empresa ha vingut realitzant els darrers mesos no es correspon amb el volum de visites i intervencions realitzades, la qual cosa està suposant sobrecàrregues de treball tant pel personal tècnic com administratiu. La situació s’uneix, segons denuncia la secció sindical de CNT, a una “manca d’organització que obliga a improvisar el personal contínuament” per resoldre els problemes que es podrien preveure si hi hagués una comunicació i diàleg amb la plantilla i la representació sindical.

 

Segons fonts del sindicat CNT, per altra banda, la situació ha estat posada en coneixement de la Inspecció de Treball, ja que segons informa Genís Ferrero, Secretari d’Acció Sindical al Vallès Oriental, “la protecció de les treballadores és una prioritat per nosaltres” i no podem acceptar que mentre es vulnera la llibertat sindical alhora es dilatin solucions de caràcter urgent” en matèria de seguretat i salut laboral. Per altra banda, les desafectacions “ens preocupa que no s’ajustin a criteris objectius” i és per això que “cal iniciar un diàleg amb la direcció immediatament” reclama.

 

Finalment el sindicat anuncia que si no es pot reconduir la situació en els pròxims dies no es descarten iniciar mobilitzacions.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès