Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Circontrol treu al mercat un nou carregador elèctric de cotxe amb 100KW

10 Octubre 2020 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: ViladecavallsL'empresa catalana Circontrol començarà a comercialitzar aquest mes el nou Raption 100, el qual amb 100KW pemetrà carregar el doble d'energia amb la meitat de temps que l'anterior model, el Raption 50. Joan Hinojo, el director general de l'empresa, ha comentat a l'ACN que s'ha pogut evolucionar aquest carregador degut que les bateries dels vehicles són actualment més grans i també perquè l'empresa té la "capacitat tecnològica" per adaptar-se. Daquesta manera, la companyia, amb seu a Viladecavalls, espera poder fer les primeres comandes d'aquest nou model al desembre i poder vendre unes 400 unitats al llarg del 2021. Circontrol estima una facturació de 40 MEUR, un 25% més que el 2019. 

Roger Leg, el responsable d'Interoperabilitat de Circontrol, recalca que l'objectiu és que els vehicles rebin una càrrega completa en uns 20 i 40 minuts aproximadament, depenent del model i la bateria del vehicle. "Són els marges de temps amb els que ens estem movent per poder fer els trajectes més còmodes i versàtils possible", comenta Leg. Així, el nou model Raption 100 té un preu de mercat d'uns 31.000 euros. Una de les tasques de Roger Leg és assegurar que els diferents models de carregadors de la marca, ja sigui per ús domèstic o pels situats als llocs públics, és que no tinguin cap problema pels fabricants. D'aquesta manera, les automobilístiques són les que contacten amb Circontrol, com a una de les empreses amb més quota en el mercat de carregadors, per poder certificar la compatibilitat i, seguidament l'empresa és qui contacta amb les marques o associacions d'usuaris del cotxe elèctric per comprovar que els nous models que surtin al mercat no presentin cap problema. 

El debat de carregar un cotxe o omplir un dipòsit de benzina. Hinojo, com a defensor de la mobilitat elèctrica, adverteix de no poder comparar el procés de carregar d'energia un cotxe elètric amb el d'omplir el dipòsit a la benzineria ja que són dos conceptes molt diferents. "El cotxe es carrega mentre dormo, treballo, estic al cine, comprant o a l'aeroport... Es carrega quan està aparcat, poc a poc". No obstant, Hinojo reconeix que els carregadors ultraràpids "han d'existir" i, per aquest motiu, ja treballen en un prototip de 350 KW. 

Els inicis de Circontrol van ser al 1997 com a fabricants de software, però cap al 2008, encara que no tenia tant impacte els cotxes elètrics, van començar a iniciar-se en aquest món. Just aquell any van treure el seu primer carregador noruec i des d'aleshores l'activitat ha crescut de manera exponencial. Actualment, s'exporta a 60 països i s'han fabricat 80.000 caregadors, dels quals 3.500 són ràpids. El model Raption 50 es van vendre 1.029 unitats només al 2019. El mercat principal d'aquesta empresa és Europa, encara que fora del continent s'han impulsat projectes com és la primera autopista elèctrica d'Austràlia -de Perth a Augusta, 310 quilòmetres de recorregut on hi ha12 aparells per electrificar els vehicles-, la instal·lació de carregadors a l'Aeroport de Hong Kong i altres actuacions a Sud-amèrica. 

Circontrol supera als 170 teballadors i la facturació arribarà als 40 milions d'euros, una xifra lleugerament superior a la del 2019, tot i haver patit la crisi del coronavirus. "En el nostre sector som afortunats perquè aquest any creixerem, no el que estava previst, però creixerem", diu Hinojo. En aquests moments l'empresa no es planteja la fabricació de bateries, però veu amb "gran satisfacció" la planta de Nissan que es deixarà a Barcelona perquè així es pogués instal·lar un productor. "En el cas de Circontrol ja vam començar sent una empresa globalitzada i nosaltres anirem a buscar feina allà on n'hi hagi. I si n'hi ha al costat de casa nostra, molt millor". 

Pel que fa a la presència de la mobilitat elèctrica a l'Estat, el director general considera que "no estem a l'avantguarda", encara que l'administració "està fent un esforç darrerament" per a poder revertir la situació i buscar algun ajut per a la compra de vehicles o la instal·lació de carregadors. Hinojo fa recorda que a l'Estat hi ha una quota del vehicle elèctric d'entre el 2% i el 4% mentre que a altres països com Noruega s'arriba al 70%. Aquesta diferència faria que el país escandinau tingui menys dificultats per complir la normativa europea que estableix que el 2040 ja no es venguin vehicles de combustió, encara que preveu que es pugui aconseguir aquí. A més, Circontrol també està especialitzat en les solucions per a la mobilitat, sobretot en els aparcaments soterranis, amb dispositius que indiquen si hi ha places lliures i carregadors. S'ha desenvolupat un dispositiu on es comunica el cotxe amb la bateria i, si fos necessari, podria avisar al conductor que el seu vehicle ja està carregat i deixar la plaça lliure per a un altre usuari, encara que aquesta última no està operativa de moment. 

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

viladecavalls

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa Més info

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa

L’inici del curs escolar al Vallès Oriental ha estat, com a la ...

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès