Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Cáritas: "La pandèmia ha evidenciat que la justícia social és més necessària que mai"

19 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: TerrassaDes de Cáritas Diocesana de Terrassa remarquen que "en el marc del Dia Mundial de la Justícia Social, del pròxim 20 de febrer, Cáritas remarca que la Covid està exposant a les persones més vulnerables al límit i entre aquestes, les persones en situació de sense llar, migrants i refugiades, són les que veuen els seus drets més vulnerats".

Segons el que comenten des de Cáritas, és la societat qui expulsa a les perosnes sense llar dels barris residencials i tampoc les vol en el barris destinats a l'oci i el lleure. Tal i com diuen, "en els últims mesos hem vist notícies de persones que, per tenir un sostre, viuen en polígons i naus, posant dia rere dia en perill la seva seguretat, la pròpia vida". És per aquest motiu, i des de fa uns anys, que Cáritas "demana a les administracions públiques que garateixin una vida digna per a tothom". És més, l'entitat va celebrar la suspensió dels desnonaments i la prohibició del tall de subministrament a les persones vulnerables, però encara falta molt camí com a societat. "Vivim en una societat que es construeix amb edificis que dificulten el refugi de les persones vulnerables. Cada cop és més habitual veure punxes, pilones, blocs de ciment... que eviten la utilització de determinats espais per descansar", informen des de Cáritas. 

Pel que fa als més petits, "l'actuació de transformar les beques menjador en targetes moneder va fer possible que aquesta ajuda arribés als infants que la necessitaven". No obstant "abans de la covid ja hi havia molts infats amb dificultats per seguir una escolaritat normalitzada per no tenir les eines necessàries, la covid només l'ha fet més evident. És per aquest motiu que des de Cáritas "ha proposat un decàleg per a una educació inclusiva i de qualitat". 

Finalment, Cáritas demana "a les adminsitracions que facin polítiques públiques que garanteixin els drets de tothom i ajudin a viure la vida amb l'esperança de respirar i seguir endavant. Cal justícia social, que en els municipis els treballadors se sentin persones amb drets, i les persones se sentin integrades com a veïns". 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès