Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Cardedeu incrementa la recollida selectiva un 1,5% respecte al 2018

7 Octubre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: CardedeuHan augmentat la recollida de les fraccions paper i cartró, envasos i els residus dipositats a la deixalleria. El paper i cartró comercial gairebé s’ha triplicat.

La recollida de les fraccions que es recullen selectivament ha augmentat durant el primer semestre de 2019 respecte al mateix període de 2018. En concret, s’ha incrementat la recollida de paper i cartró, d’envasos i les aportacions a la deixalleria, tot i que la recollida de vidre ha estat una mica per sota de la de 2018. També han disminuït les recollides de resta i orgànica. En destaca la recollida de paper i cartró comercial, que gairebé ha triplicat les tones del primer semestre de l’any passat.

 

Aquestes dades indiquen que el percentatge actual de recollida selectiva ha incrementat un 1,5%, passant del 42,5% de 2018 al 44% el 2019. A més, s’ha aconseguit disminuir els impropis en la matèria orgànica (residus o elements estranys que no formen part d'aquesta categoria) i se situen en un 3,74%, una de les xifres més baixes dels darrers anys. Aquests resultats són positius des del punt de vista ambiental i també econòmic ja que els costos associats a la gestió d’aquest residu depenen del % d’impropis (menys impropis, menys €/tonelada gestionada).

 

Tot i la millora general de les dades de recollida selectiva, cal la implicació màxima de veïnes i veïns per continuar separant els residus i dipositar-los als contenidors i espais correctes. La Directiva Marc de Residus (DMR) de la Comissió Europea estableix objectius de reciclatge d’un 50% el 2020, d’un 55% el 2025, d’un 60% el 2030 i d’un 65% en 2035, xifres a les quals encara estem lluny d’aconseguir.

 

D’altra banda, i en el marc de la campanya per al foment de la recollida selectiva 2019, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental va fer 660 enquestes entre la ciutadania de Cardedeu a finals del mes de maig, de les quals se n’extreuen les informacions i dades següents:

  • El principal motiu pel qual les persones enquestades reciclen és l’ambiental, tot i que els factors socials i econòmics tenen un pes important.
  • El 55% de les persones enquestades no saben l’import del seu rebut de les escombraries. Un 32,2% considera que l’import és ajustat, i més del 50% que és car o molt car.
  • La majoria de les persones enquestades afirmen reciclar sempre, tot i que en menor mesura en el cas de la matèria orgànica. Aquesta fracció és la que més es genera en pes en una llar catalana (prop d’un 40%), i per tant és molt important separar correctament i reciclar l’orgànica a les llars.
  • Més de 3 de cada 4 persones enquestades fa ús de la xarxa comarcal de deixalleries, i fins a un 95% té i utilitza la targeta de la deixalleria.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020 Més info

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020

Enguany, la 34a Edició de la Mitja Marató de Granollers ha tornat ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

De REBAIXES al Vallès Més info

De REBAIXES al Vallès

%REBAIXES! Vols anar de Rebaixes al Vallès? Sovint pensem que les millors ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola Més info

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola

El mes d’octubre el municipi de Santa Perpètua va viure un moment ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès