Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Cardedeu clausura els contenidors soterrats

30 Juny 2017 Redacció:L'elevat cost de la recollida de residus i del manteniment i reparació dels dipòsits han fet insostenible el model de contenidors soterrats. A partir de la primera setmana de juliol els contenidors de totes les illes es clausuraran.

Les 8 illes de contenidors soterrats en funcionament es tancaran a partir de la primera setmana de juliol com a conseqüència dels elevats costos de recollida, manteniment i reparació. El model de contenidors soterrats suposa fer la recollida de residus amb dos camions, un de nou per seguretat i per evitar sobrecàrrega, i un d'antic amb grua específica, cosa que incrementa insosteniblement els costos de recollida.

Així, s'instal·laran contenidors aeris o habituals als emplaçaments on ara hi ha dipòsits soterrats, alguns dels quals mantindran la ubicació i d'altres se situaran a pocs metres.

Al barri de Can Canyes, es clausuraran els contenidors del Passeig de la Font dels Oms i s'instal·laran contenidors aeris sobre la calçada, a tocar de la part superior de la plaça d'Antoñita Fontova. 
 
Al Centre, al carrer Pau Gesa, s'enrajolarà l'espai on ara hi ha contenidors, seguint l'estètica de la vorera, i s'instal·laran els contenidors aeris sobre d'on ara hi ha els soterrats. Tot i així, de forma temporal, els conteidors se situaran a uns metres més enllà, passat el carrer Sant Antoni; al carrer Montseny es pavimentarà l'espai on ara hi ha els contenidors soterrats i s'instal·laran contenidors aeris al mateix espai. Temporalment i mentre no s'eliminin els dipòsits soterrats, els contenidors es desplacen sobre carrer Montseny els de selectiva, i al carrer Pere Mercader, els de fraccions resta i orgànica; a la Plaça de Francesc Macià, s'adaptarà l'espai que ocupen ara els contenidors soterrats com a un parterre enjardinat. Els contenidors substituts es disposaran al carrer del Mas Riera Valentí, a uns metres de la plaça; i a la carretera de Cànoves cantonada c. Lluís Llibre, es pavimentarà l'espai actual. Els nous contenidors seran al carrer Trias de Bes cantonada amb Lluís Llibre. Cal tenir present que els contenidors de carrer Cervantes, darrera el mercat, també són d'ús veïnal.
 
Al barri de l'Estalvi, a la Plaça de Joan Alsina, es pavimentarà l'espai actual, com a vorera. S'ocuparan els aparcaments del sud de la plaça amb els nous contenidors aeris; al carrer Bellsolar, s'ampliarà la vorera per a fer-ne ús de parada avançada del bus urbà. Els nous contenidors s'ubicaran una mica més amunt d'on són ara, ocupant algun aparcament; i al carrer Santander, on encara no havien entrat encara en funcionament, pendents de la urbanització definitiva de la zona, l'espai recobrarà l'estètica de la vorera. 
 
Finalment, al barri del Poble Sec, a la Plaça d'Enric Borràs, l'espai dels actuals contenidors soterrats s'asfaltarà com la resta de carrer per passar a ser aparcament, seguint la mateixa línia. S'afegiran contenidors a l'actual àrea de darrera de l'escola les Aigües, sobre el carrer de Manuel Raspall. Els contenidors de resta a la vorera dreta del carrer Mestre Falla, es desplaçaran a la part nord de la plaça, amb més presència.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020 Més info

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020

Enguany, la 34a Edició de la Mitja Marató de Granollers ha tornat ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

De REBAIXES al Vallès Més info

De REBAIXES al Vallès

%REBAIXES! Vols anar de Rebaixes al Vallès? Sovint pensem que les millors ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola Més info

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola

El mes d’octubre el municipi de Santa Perpètua va viure un moment ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès