Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Canovelles destinarà 175.000 euros a ajudar aquells comerços que van tancar durant l'estat d'alarma

6 Octubre 2020 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: CanovellesL'Ajuntament de Canovelles ha decidit destinar 175.000 euros a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 que ha provocat el tancament obligatori d'establiments i serveis durant el període de l'estat d'alarma. L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts, la qual es podrà sol·licitar fins al 30 d'octubre, és sobretot donar suport als marxants, el petit comerç i els serveis del municipi.

Aquest ajut, promogut per l'Ajuntament de Canovelles, inclou tres línies de subvencions. La primera està especialment dedicada als marxants del mercat de Canovelles. Concretament, consisteix en 40 euros per metre lineal de parada autoritzada. La segona línia de subvenció es dirigeix als establiments, comerços o marxants els quals és l'Ajuntament el que presta el servei de recollida i gestió de residus comercials. Aquest ajut dependrà dels metres quadrats de l'establiment i el tipus de residus que generen. Finalment, la tercera línia de subvenció anirà als titulars de comerços o aquells serveis obligats a tancar durant l'estat d'alarma o també, que acreditessin una davallada del 75% en els seus ingressos, que suposa una ajuda de 300 euros per titular. D'aquesta manera, la idea és compensar la pèrdua dels ingressos i així, contribuir al manteniment del comerç local. 

Per aquesta ajuda podran accedir aquells autònoms o empreses que hagin iniciat la seva activitat abans de l'estat d'alarma, és a dir, el 14 de març de 2020 que tinguin el local o el centre de treball ubicat a Canovelles i aquells els quals siguin els titulars amb autorització de parades de venda no sedentària al municipi. 

D'aquesta manera, fins al 30 d'octubre es podran sol·licitar aquestes subvencions només per aquells que compleixin amb les condicions requerides. 

Conveni amb l'associació Comerç Actiu Canovelles

El consistori ha formalitzat el conveni de col·laboració amb l'associació de comerciants dels municipis, Comerç Actiu Canovelles, a través del qual l'Ajuntament atorgarà 12.000 euros a l'entitat per la dinamització comercial i la realització de campanyes. 

Així mateix, aquest recurs es fa per engegar campanyes comercials en èpoques assenyalades, com és exemple el Nadal, dur a terme accions participatives o promocions. De la mateixa manera, també es fa per iniciar campanyes per pal·liar els efectes de la Covid-19 i poder reactivar l'activitat comercial. A més, una part d'aquests diners, 4.400 euros aniran a la contractació d'un dinamitzador/a comercial.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa Més info

Els nens i nenes del Vallès tornen a les aules amb moltes mesures de seguretat i amb incertesa

L’inici del curs escolar al Vallès Oriental ha estat, com a la ...

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès