Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Bellaterra recull signatures per independitzar-se de Cerdanyola del Vallès

3 Desembre 2018Redacció:

El nucli renuncia definitivament a esdevenir municipi propi arran de l'anul·lació de Medinyà per part del TC

Una comissió de veïns de Bellaterra començarà el pròxim 15 de desembre una recollida de signatures per demanar que el nucli, actualment vinculat a Cerdanyola del Vallès, es pugui segregar per annexionar-se a Sant Cugat del Vallès.

La petició de canvi de terme municipal arriba després que l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) hagi renunciat definitivament a que Bellaterra pugui esdevenir municipi independent arran de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) de finals de 2017 anul·lant la creació de Medinyà (Gironès).

Segons el president de l'EMD, Ramon Andreu, el cas de Medinyà tanca també la porta a la independència de Bellaterra.

En el fons, però, l'objectiu de Bellaterra continua sent el mateix amb el nou procés que s'engega ara: poder desvincular-se del municipi de Cerdanyola del Vallès. Ramon Andreu assegura que la "desconnexió" és "molt gran" i que, en canvi, hi ha una "connexió enorme" amb Sant Cugat del Vallès.

A més de la manca d'un sentiment de pertinença, Andreu veu el campus de la UAB i l'autopista com una barrera amb Cerdanyola, mentre que la línia de Ferrocarril que connecta les estacions de Bellaterra i Sant Cugat en pocs minuts és una evidència més de la relació entre els dos nuclis de població.

La recollida de signatures que ara comença, però, no la promou la pròpia EMD, sinó que és una comissió de veïns la que liderarà el nou procés de segregació de Cerdanyola.

Es basen en una llei de 2007 sobre els límits territorials del municipis, que estableix que amb un 50% de signatures del cens es pot engegar el procés administratiu."Aquest no és un procés polític, és un procés administratiu que l'Ajuntament de Cerdanyola està obligat a complir si s'arriba al 50% de les signatures", remarca Andreu.

El president de l'EMD, a més, defensa que no hi ha motius tècnics ni econòmics per oposar-se al canvi de terme municipal si els veïns ho reclamen perquè el nucli "recapta més del que rep".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Els treballadors d'Smatsa desconvoquen la vaga després de l'acord entre l'Ajuntament i la companyia de neteja de Sabadell

3 Desembre

Actualitat

Més info
3er dia de la Vaga de Fam de Turull i Sánchez a la pressó de Lledoners

3 Desembre

Política

Més info
Castellar i la UAB arriben a un acord per acollir persones refugiades procedents d'Iraq

3 Desembre

Societat

Més info
Ja és oficial: Mollet obrirà una nova seu judicial

3 Desembre

Societat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès