Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Avui dimarts s´inaugura l.exposició Per Durar a la sala SET Museu de Granollers

27 Agost 2019 Redacció: RedaccioEl Museu de Granollers acollirà l’exposició PER DURAR, un recull de fotografies del treball de més d’un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març de 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.
Amb l’ajuda d’estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.
El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu “savoir-faire” tradicional converteixen una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d’art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.
És un projecte impulsat per l'arquitecte Albert Faus i el ceramista Toni Cumella, amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i el Museu de Granollers. Compta amb la col·laboració de Ció Escobet, Carme Balada, Anna Mas. Comissari: Carles Quintás. Vídeo d'Agustí Coromines. Aquarel·les de Jordi Castells. Producció audiovisual d'Arian Botey i producció gràfica de La Museoteca SL. 

 
 

Lloc: Museu de Granollers (Carrer d’Anselm Clavé, 40-42) Sala SET

Inauguració : Dimarts, 27 agost 20h

Data fi : Diumenge, 17 novembre, 2019

Horari: Fins 31 d’octubre: de dimarts a diumenge, de 18 a 21 h; diumenge d’11 a 14 h.

De novembre a març: de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h; diumenge d’11 a 14 h (tancat tots els dilluns i l’11 de setembre)

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès