Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Arboix es compromet a aplicar l'EPIF per millorar les condicions laborals dels doctorants de la UAB però els demana 'temps'

30 Maig 2019 Redacció: ACN - Norma VidalLa rectora anuncia que han recorregut aquesta normativa que considera que s'ha fet a 'traïció' i sense 'partida pressupostària'

La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, assegura que el centre aplicarà el nou Estatut de Personal Investigador en Formació (EPIF) que va aprovar el govern espanyol el passat mes de març. La rectora ho ha dit després de les protestes que el col·lectiu ha dut a terme els darrers dies, i que van tenir el seu punt àlgid el passat 28 de maig en una manifestació a Barcelona. 'Nosaltres pagarem', ha remarcat Arboix que ha demanat 'temps per disposar de liquiditat'. Tot i això, ha advertit que han recorregut aquesta normativa, perquè afirma que 's'ha fet a traïció'. Adverteix que no disposa de partida pressupostària i que per fer-la efectiva caldrà incrementar el capítol 1.

Margarita Arboix confia en poder donar resposta a les demandes dels doctorants en breu. La rectora de la UAB ha explicat que està previst que el Govern aboni una part del capital necessari per afrontar l'increment salarial que es desprèn de l'EPIF i indica que la resta s'extraurà de les taxes. 'Tindrem líquid per poder pagar aquests sous', ha insistit la rectora.Amb tot, ha remarcat que aquesta normativa 's'ha fet a traïció' i ha dit que desconeixien 'd'on venia i quan venia'. Alhora ha afirmat que ni l'executiu espanyol ni la Generalitat han previst cap partida per poder-la assumir. Per aquesta raó, ha anunciat que han la UAB l'ha recorreguda. Així mateix, ha afegit que per fer front a aquesta despesa addicional caldrà incrementar el capítol 1 dels comptes de la universitat.L'EPIF reconeix el personal predoctoral com a treballador i estableix que el temps que dura una baixa no es computa en la durada del contracte. També fixa un salari mínim gradual, de 16.127 euros el primer any a 21.533 el quart. A més, preveu una pròrroga automàtica de fins a quatre anys.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès