Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Aquestes són les noves restriccions que entren en vigor a partir de l'1 de març

26 Febrer 2021 Redacció: Andrea RodríguezAquestes són les noves restriccions que entren en vigor a partir del dilluns 1 de març i amb una vigència d'una setmana. A continuació s'explicarà únicament les noves restriccions i després es podrà veure totes les altres mesures que ja estaven vigents des del 8 de gener. 

El Procicat ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. També, està previst que els alumnes de segon curs d'universitat relitzaran les classes presencials a partir del 8 de març. Aquestes, són dues de les mesures que ha anunciat el Govern, després de saber la reobertura dels centres comercials entre setmana i també les grans botigues. En aquest últim cas, hauran de reduir la superfície comercial a 400 m2. Pel que fa a l'esport, les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 30%, independentment del nombre d'alumnes. A l'exterior es podrà arribar al 50%, al mateix que a les piscines. 

La resta de mesures ara vigents es mantenen. 

  • Confinament COMARCAL

Confinament comarcal de Catalunya. Es consideren excepcions els desplaçaments per feina, estudis, anar a centres sanitaris, el retorn a la residència habitual, l'assistència de dependents, el dret a manifestació, entre altres causes de força major. D'igual manera, s'elimina com a excepció el desplaçament a una segona residència o a algun altre tipus d'allotjament. 

  • Tancament de comerços

A partir de l'1 de març hi ha la reobertura dels centres comercials entre setmana i també les grans botigues. En aquest últim cas, hauran de reduir la superfície comercial a 400m2. Es mantindran tancats el cap de setmana tots els comerços no essencials. El tancament no afectarà els centres de veterinària, perruqueries, centres d'estètica, concessionaris d'automòbils i jardineria, que poder estar oberts i independentment de la seva superfície. 

Segueixen oberts els comerços essencials situats dins de centres comercials, com els locals comercials amb una superfície inferior a 400 m2 i accés directe des de la via pública, però només de dilluns a divendres. Els comerços que obrin hauran de garantir que no se supera el 30% d'aforament. Podran obrir els equipaments culturals i les piscines situades en aquests espais. 

  • Restauració

Podran obrir de 7.30 a 10.30h i de 13.00 a 16.30h, amb un aforament del 30% i una distància de 2 metres entre comensals de taules diferents. Es segueixen fent sopars a domicili o per emportar.

  • Reunions de sis persones

El límit de reunions segueix sent de sis persones i dues bombolles com a màxim. Es recomana que les trobades en espais tancats es restringeixin "tant com sigui possible" i es limitin a visites dependents. 

  • Equipaments esportius

Les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 30%, independentment del nombre d'alumnes. A l'exterior es podrà arribar al 50%, al mateix que a les piscines. 

S'autoritzen les activitats extraescolars de tot tipus i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària.

Segueix vigent l'equiparació de l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

  • Educació

Pel que fa a les universitats, el primer curs dels graus es permet fer la docència teòrica presencial i els alumnes de segon curs d'universitat realitzaran les classes presencials a partir del 8 de març

Es podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada. 

S'ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Continuen suspeses la resta d'extraescolars, a menys que estiguin organitzades pel propi centre educatiu respectant les bombolles. 

  • Cultura

Es mantenen les restriccions ja aplicades abans de les noves: aforament al 50% amb 500 persones com a màxim. Si són a l'aire lliure o amb bona ventilació es pot arribar a les 1.000 persones, amb un aforament màxim del 50%.

Podran obrir les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran tots els dies les que tinguin més de 400 metres quadrats. 

  • Actes religiosos

Als actes religiosos i cerimònies civils es manté la restricció del 30% de l'aforament amb un màxim de 500 persones. Si són estàtics a l'aire lliure o en recintes tancats amb bona ventilació, es pot arribar a les 1.000 persones, sempre que no es superi el 30% d'aforament. Els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable. 

Finalment, "l'escalada" de les "mesures de contenció i gran repercussió social" busquen "impactar de ple en la mobilitat i la interacció social". S'assenyala que les restriccions que estaven vigents fins ara són "insuficients" davant "l'empitjorament generalitzat" en les dades epidemiològiques al territori català. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès