Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ:Salvador Illa critica que Borràs opti per una nova ronda de contactes via telefònica

3 Maig 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: SabadellSalvador Illa, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, critica que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, vulgui fer la nova ronda de contactes amb els partits de l'arc parlamentari per la via telefònica, tal i com ha avançat en una entrevista a l'ACN. Illa creu que la dignitat de les institucions "no passa per aquí" i reclama que la ronda sigui en persona.

De la mateixa manera, considera que la falta d'entesa manifestada per ERC i Junts per establir les bases del nou Govern demostra que han "perdut el sentit del ridícul" i que "els hauria de caure la cara de vergonya". Per aquest motiu, insisteix que una alternativa d'esquerres és viable i reclama poder presentar candidatura per ser ell el president de la Generalitat.

En una visita a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en companyia de diversos diputats del PSC i l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, Illa ha estat molt crític amb el plantejament de Borràs, en considerar amb un "no" rotund la possibilitat de fer la ronda de contactes de manera no presencial. "La dignitat de les institucions no passa per aquí, s'ha de fer presencialment i que es prengui el temps que calgui per cridar els grups parlamentaris i atendre'ls com Déu mana, i no per telèfon", ha lamentat. 

En aquest sentit, ha dit que la candidatura "no viable" no és la seva, com deia Borràs, si no la de Pere Aragonès. "La candidatura ha fracassat tres cops, primer en no trobar un substitut per a Quim Torra, després el 26 de març, i més tard el 30 de març, i avui tenim un altre epidosi de pres de pèl als catalans", ha apuntat.

Illa insisteix en la falta d'entesa entre ERC i Junts per crear un nou Govern, i considera que després d'un temps en què demostraven "perdre el sentit de país", ara també demostren haver "perdut el sentit del ridícul". "Els hauria de caure la cara de vergonya", ha afegit. 

En clau local, el candidat socialista ha defensat la feina feta des de l'Hospital sabadellenc, i ha promès un esforç per demanar a la Generalitat que s'hi destinin els recursos necessaris, tant d'humans com tecnològics. També, ha destacat la necessitat que es posi en marxa el procediment per dotar la ciutat de la que seria la seva primera residència pública. 

Per últim, Illa ha valorat l'aprovació aquest dilluns en l'executiva del PSC del document per impulsar una refundació dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a la vegada que ha tingut un reconeixement per als seus treballadors, que són, diu, "víctimes de la mala gestió i enfoc dels mitjans públics". Amb una bateria de dotze propostes, insisteix en garantir la viabilitat econòmica i tècnica així com el pluralisme perquè tots els catalans s'hi vegin reflectits. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès