Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ:Mútua Terrassa signa un compromís per fomentar l'economia circular i la reducció de gasos d'efecte hivernacle

16 Juliol 2020 Redacció: ACN - Gemma Sánchez

Població: ViladecavallsLa Generalitat supervisarà el compliment dels acords mediambientals

Mútua Terrassa ha signat amb la Generalitat un compromís per aprofundir en la lluita contra el canvi climàtic a través de diverses accions que impulsin l'economia circular i la reducció de gasos d'efecte hivernacle. L'empresa es compromet, entre d'altres, a optimitzar la gestió de residus, fomentar l'ús d'energies renovables i millorar la mobilitat de pacients i treballadors. "Una organització que té com a prioritat la salut de la gent, entén que les polítiques ambientals no són perifèriques, sinó nuclears", ha subratllat el responsable del programa Compromís Verd de la companyia, l'exconseller Josep Rull. Al seu torn, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que el Govern supervisarà el compliment dels acords.

Amb la signatura d'aquest dijous feta a les instal·lacions de la filial Axioma Solucions, la companyia subscriu la seva implicació en la sostenibilitat després d’haver-se adherit al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de la Generalitat i a l’Observatori d’economia circular, i d’haver iniciat també els treballs previs per a la implantació de l’EMAS (en anglès, Eco-Management and Audit Scheme). Amb Mútua Terrassa són 180 les empreses, organitzacions i institucions que han signat amb la Generalitat acords voluntaris de compromís amb el medi ambient. La firma egarenca és la setena que ho fa dins l'àmbit sanitari. En aquest cas, la companyia ha destacat "l'aposta verda" que ha encaminat durant els darrers anys, especialment en la distribució de material sanitari reutilitzable.En aquest sentit, el responsable del programa Compromís Verd de Mútua Terrassa, l'exconseller Josep Rull, ha recordat que el vestuari quirúrgic reutilitzable que distribueix la companyia permet reduir la petjada de carboni a l'atmosfera "en una proporció 1:3 o 1:5" si es compara amb el material d'un sol ús. Seguint aquest exemple, Rull ha assegurat que Mútua Terrassa traslladarà aquesta aposta sostenible cap a la gestió de residus, el consum energètic, en l'operativa logística i en la mobilitat, tant dels treballadors com dels trasllats de pacients entre els diferents centres mèdics on desplega la seva activitat. "Ens hem d'autoexigir ser exemplars", ha insistit Rull.Al seu torn, Damià Calvet ha aplaudit el compromís de la companyia amb la sostenibilitat, ja que ha assegurat que cal "accelerar l'acció climàtica" per arribar a l'equilibri planetari durant les properes dècades. De fet, Calvet ha recordat que l'objectiu inicial de Catalunya per arribar a la neutralitat climàtica ha passat d'estar situat al 2050 per avançar-se fins el 2030. "No tenim temps a perdre", ha remarcat, tot destacant que la gestió dels recursos ambientals a Catalunya estarà marcada, també, per la reactivació econòmica post-covid, que ha demanat que estigui orientada cap a la sostenibilitat.Calvet ha celebrat que el compromís empresarial signat fins ara per 180 companyies cap a l'economia circular, i s'ha compromès a traslladar al Govern i al Departament de Salut el model de gestió mediambiental de Mútua Terrassa per estendre-ho a altres organismes sanitaris.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

viladecavalls

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès