Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ:L'Aeroport de Sabadell inicia converses amb universitats i centres educatius per ampliar la seva oferta formativa

25 Octubre 2019 Redacció: ACN - Norma Vidal

Població: Sabadell


Ha arribat a un acord amb l'Ajuntament per donar difusió cultural a l'antic polvorí i vol crear un nou accés principal

L'Aeroport de Sabadell vol potenciar la seva vessant formativa i anar més enllà de les classes d'aviació que actualment s'imparteixen a la instal·lació. El nou director de la infraestructura, José Andrés Domínguez, afirma que han iniciat converses amb diferents centres educatius de la demarcació i també amb universitats per acollir màsters, estudis relacionats amb la mecànica i d'altres serveis auxiliars del camp de l'aeronàutica. Domínguez també ha anunciat que s'està "ultimant" un conveni amb l'Ajuntament de Sabadell per donar difusió cultural a l'antic polvorí de la Guerra Civil que hi ha l'interior de la instal·lació i ha indicat que també s'està treballant per crear una nova entrada principal a la zona nord del perímetre.

El nou director de l'Aeroport de Sabadell, José Andrés Domínguez, ha volgut posar en valor la vessant formativa de la instal·lació recordant que el 75% dels aterratges i enlairaments que s'hi duen a terme corresponen als cursos de formació de pilots que es desenvolupen a l'equipament."L'aeroport té una vocació de serveis a la comunitat i formativa", ha assegurat el nou director que ha explicat que ja han iniciat converses amb centres educatius de la demarcació i universitats per ampliar l'oferta formativa. "Ens referim a altres àrees d'activitats com per exemple la mecànica, màsters aeronàutics o cursos especialitzats", ha indicat.Domínguez també ha expressat el seu compromís per "obrir l'aeroport a la ciutadania", incrementant les activitats que s'hi duen a terme. Ha recordat que des de fa temps l'equipament col·labora amb diferents entitats per facilitar l'accés al públic general. "Tenim establerts convenis amb la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya", ha recordat el director que ha posat com a exemple les visites que les escoles de la zona fan o el Museu Aeronàutic que va posar-se en marxa el passat mes de setembre.En aquest sentit, ha detallat que s'està "ultimant" un conveni amb l'Ajuntament de Sabadell "per donar difusió cultural a l'arsenal i el polvorí". Ha recordat que aquest és un bé que va construir-se durant la Guerra Civil i que té un interès històric important. Nou accés Domínguez també ha aprofitat per avançar que es traslladarà i remodelarà l'accés principal a l'aeròdrom, de forma que es crearà un de nou al nord del perímetre de la instal·lació. El director, ha concretat que aquests treballs es faran en paral·lel a les obres del Portal Sud que l'Ajuntament té previst dur a terme per redefinir aquesta entrada a la capital vallesana. D'aquesta forma hi haurà un accés públic al Museu Aeronàutic i l'actual edifici que dona la benvinguda a l'aeroport passarà a ser la seu sabadellenca de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Aquest moviment permetrà ampliar la plantilla d'aquest ens que a hores d'ara disposa de quatre empleats que treballen en una petita edificació situada a la vora del bar de l'aeròdrom.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès