Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ:El Ballet Nacional d'Espanya porta aquest cap de setmana l'espectacle 'Invocación' Al Centre Cultural Terrassa

11 Febrer 2021 Redacció: Puntvallès

Població: TerrassaEl programa compta amb quatre parts i la participació de 47 ballarins sobre l'escenari

Aquest cap de setmana, el Centre Cultural Terrassa acollirà l'espectacle del Ballet Nacional d'Espanya 'Invocación' sota la direcció del ballarí Rubén Olmo. L'actuació es defineix com una visió global de la dansa espanyola, amb diferents estils, des de l'escola bolera al flamenc estilitzat. El programa es va estrenar el 7 de febrer de 2020, disposa d'un total de 45 ballarins sobre l'escenari i música en directe, incorporant coreografies de Mario Maya per primer cop als espectacles de la companyia. S'hi han programat funcions pels dies 12,13 i 14 de febrer, amb la limitació que només hi podran assistir espectadors del Vallès Occidental, per tal de garantir la seguretat dels espectadors i cumplir amb les restriccions sanitàries vigents.

L'espectacle forma part de la 38a Temporada BBVA de Dansa, i es divideix en quatre fragments, 'Invocación bolera', 'Jauleña', 'Eterna Iberia' i 'De lo flamenco', amb coreografies de Rubén Olmo, Antonio Najarro, Mario Maya, Milagros Menjíar, A. Rueda "Toná", Manolo Marín, Isabel Bayón i Rafaela Carrasco. "Està dissenyat des de l'escola bolera, parlant de la tradició i l'avantguarda", comenta Olmo. Pel que fa el fragment 'Invocación bolera', compta amb un solo del mateix Olmo, on s'hi mescla diferents tipus de dansa espanyola de manera estilitzada. "En la segona part veiem coreografies de Mario Maya, que aporta frescor i la forma que ell tenia de transmetre el seu flamenc", explica el director de la companyia.

L'espectacle compta amb un gran nombre d'artistes sobre l'escenari, un total de 47, amb l'actuació de nou músics en directe. Va ser l'encarregat de tancar el Festival de Jerez el 7 de febrer de 2020, i des de llavors s'ha pogut veure a Albacete i a Pozuelo de Alcorcón. Després de Terrassa, és previst que visiti Pamplona.

Dansa segura

Aquesta vegada no hi podrà accedir tothom que vulgui, donat que les restriccions actuals limiten l'assistència al públic del Vallès Occidental. "Hem posat moltíssim esforç perquè la cultura sigui realment segura, i hem perdut molt de públic perquè aquí havia de venir gent de l'Institut del Teatre i escoles de dansa, i no podran venir a veure'ns", lamenta. A més, explica que la companyia passa per un moment dur perquè els seus integrants han de sotmetre's constantment a proves. "Som unes 80 persones, amb les seves pors", afegeix. Pel que fa a la direcció, assegura que cap dels seus antecessors al capdavant de la companyia li pot donar consells sobre com gestionar l'equip en la situació actual, donat que cap d'ells ha viscut un episodi similar al llarg de la seva carrera. Malgrat això, assegura que no vol "treure el segell del Ballet Nacional d'Espanya", amb actuacions de vuit o deu ballarins."L'essència del Ballet Nacional són tots els artistes en escena, i si hem de treballar menys en pandèmia ho farem, i així ajudem les companyies privades que han de treballar amb vuit o deu persones en escena i no els traiem el pa", conclou.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès