Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ:Asepeyo inverteix 2 MEUR en innovació per incorporar l'última tecnologia a la prevenció de riscos laborals

3 Desembre 2019 Redacció: ACN - Àlex Recolons


La realitat virtual, els simuladors de conducció, els drons i els robots col·laboratius ja s'utilitzen per millorar la salut dels treballadors

Asepeyo ha presentat aquest dimarts el seu centre d'innovació en riscos laborals de Sant Cugat del Vallès on en els últims dos anys ha invertit 2 MEUR per incorporar les darreres tecnologies per prevenir accidents laborals. Un centre on s'experimenta amb realitat virtual, simuladors de conducció, robots col·laboratius o drons, entre d'altres tecnologies, per oferir a les empreses les darreres novetats en mesures de prevenció. Evarist Llenas Torrent, responsable de prevenció d'Asepeyo, explica que pel centre, que també és un aparador, han passat un miler de directius de 200 empreses que han conegut de primera mà les darreres novetats. "Les noves tecnologies ens ajuden a millorar en prevenció i a fer-la més atractiva", destaca.

El centre d'innovació en riscos laborals de la mútua té 12.000 metres quadrats i està situat a l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès. L'equipament disposa d'espais on desenvolupar i testar els diferents projectes i un 'showroom' on mostrar a les empreses les novetats. Evarist Llenas Torrent, responsable del departament de prevenció d'Asepeyo, destaca que mostrar en directe les novetats als directius és molt més efectiu que explicar-les per tal que es decideixin a implementar-les a les seves empreses. Torrent reconeix que la tecnologia ha permès avançar molt en matèria de prevenció ja que ofereix la possibilitat de "recrear" situacions de risc de manera virtual per mirar d'evitar-les. Aquí, per exemple, explica que la realitat virtual permet simular caigudes de grans alçades, un dels accidents laborals més habituals i greus. Una altre eina molt útil són els simuladors de conducció, idonis per elaborar plans de mobilitat efectius i reduir els accidents de trànsit en els desplaçaments laborals, una de les principals causes de baixa laboral.Al centre també es treballa molt amb drons. Torrent assenyala que gràcies al seu ús les empreses poden realitzar tasques com revisar línies d'alta tensió, accedir a espais sensibles de centrals nuclears o supervisar les bodegues de grans vaixells sense la necessitat d'enviar cap treballador i reduint riscos. El centre també ha innovat en sistemes per avaluar el nivell de soroll als entorns de treball, l'ús d'exosquelets o la experimentació amb materials potencialment explosius als centres de treball. Una de les darreres novetats són els projectes amb robots col·laboratius que s'adapten a l'entorn mitjançant sensors per evitar accidents laborals.La mútua ha invertit fins ara uns dos milions d'euros en el centre d'innovació i té prevista una inversió d'un milió més per l'any vinent. Amb l'objectiu i el compromís de continuar dissenyant eines i projectes en aquesta línia, Asepeyo i la UPC han signat un conveni de col·laboració per a realitzar activitats de recerca, desenvolupament i innovació per a la reducció de les contingències professionals i la millora continua de la prevenció en l'empresa.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

Els nostres reportatges

Granollers és una ciutat de comerços històrics Més info

Granollers és una ciutat de comerços històrics

Tot i que en els darrers anys alguns ja han tancat les ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades Més info

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades

Al municipi de Caldes de Montbui, si parlem d’esport, hem de parlar ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès