Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Alliberen 235 exemplars del Tritó del Montseny en quatre torrents del parc natural

23 Juny 2020 Redacció: ACN - Norma Vidal

Imatges: ACN

Població: MontsenyL'objectiu és incrementar l'àrea de distribució d'aquesta espècie, catalogada en perill crític

Personal tècnic del projecte Life Tritó Montseny ha alliberat aquesta primavera 235 exemplars del Tritó del Montseny en torrents del Parc Natural. L'objectiu és incrementar l'àrea de distribució d'aquesta espècie endèmica del massís, catalogada en perill crític. En concret, s'han deixat anar 107 individus de la varietat occidental i 128 de l'oriental, en quatre torrents de l'espai. Es tracta d'exemplars provinents del programa de cria en captivitat que es du a terme als centres de fauna de Torreferrussa i el Pont de Suert, i al Zoo de Barcelona. Gràcies a aquest programa, que també inclou el Zoo de Chester, la cria de l'espècie s'ha multiplicat en els darrers anys, i actualment es poden arribar a produir unes 500 larves anuals.

L'acció vol mantenir un reservori genètic als centres per garantir el futur de l'espècie davant la critica situació a la natura de les poblacions originals. Alhora pretén augmentar la seva àrea de distribució amb l'alliberament d'exemplars en nous torrents.Dins del projecte Life Tritó Montseny, aquest és el segon alliberament, després del que es va efectuar l'any 2019. En total, des del 2010 s'han deixat anar més d'un miler d'exemplars en sis torrents diferents.Al sector occidental, aquest alliberament ha permès reforçar la població d'un torrent on es van alliberar exemplars per primer cop l'any passat, amb bons resultats de supervivència. A més, en un altre punt, s'ha reforçat la primera població que es va crear a partir de tritons nascuts a Torreferrussa entre els anys 2010 i 2014. Al sector oriental, s'han deixat anar exemplars en dos torrents més. En un ja s'hi havien posat larves l'any 2015, i s'espera que amb futurs alliberaments aquestes dues poblacions es puguin arribar a connectar entre elles formant-ne una d'única.El seguiment sobre el terreny ha permès constatar la supervivència de les larves alliberades l'any 2015 en un altre sector. Això confirma la bona adaptació a les condicions dels torrents dels exemplars independentment de la seva etapa. Tots aquests indicadors duen els responsables del projecte a afirmar que la capacitat d'adaptació dels tritons procedents dels centres de cria és bona. Actualment, el principal punt feble en la conservació de l'espècie i l'increment de la seva distribució és la qualitat dels torrents potencials. Així, el projecte comprèn també la millora dels hàbitats d'aquests.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montseny

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès