Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

A Sant Cugat se substituiran 3.000 llumeneres de vapor de sodi per LEDS

24 Novembre 2021 Redacció: Puntvallès

Imatges: Ajuntament de Sant Cugat

Població: Sant Cugat del VallèsL’àmbit de Qualitat Urbana de l’Ajuntament ha impulsat un pla d’implantació de LEDS que dedica especial atenció als barris.

Fins ara Mira-sol, la Floresta i les Planes comptaven amb 5.575, 1.992 i 621 punts de llum, respectivament, però el grau de penetració de la tecnologia LED era de només el 9%, 5% i 16%, valors molt inferiors a la mitjana de tot el municipi, que se situa en el 29%.

D’aquesta manera el pla preveu substituir 2.981 llumeneres existents de vapor de sodi (VSAP) per LEDS, 1.810 de les quals s’instal·laran a Mira-sol, 978 a la Floresta i 193 a les Planes, el que suposarà una implantació del LED de gairebé el 50% de mitjana a cadascun dels barris, superant el 40% de l’objectiu.

L’actuació, no només suposarà una millora de la qualitat i confort lumínic per al veïnat dels barris, sinó que també generarà un important estalvi energètic de 670 MWh/any, un 65% menys del consum actual.

Pel que fa al conjunt de la ciutat, la reducció de 670 MWh/any de consum d’energia elèctrica d’enllumenat públic, suposa una reducció de l’11% respecte al 2020 (5.884 MWh/any).

 “Aquesta actuació demostra que la voluntat del govern municipal és la de reduir la petjada ecològica”, ha assegurat Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, ja que  “apostem per l’eficiència energètica a Mas Gener, la Floresta i les Planes i fem un esforç per minimitzar el consum i el manteniment de l’enllumenat públic”.

Amb aquesta mesura, s’estalviaran, tal com ha confirmat Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, 700 MWh/any. A més, ha explicat que “ara assolim el 50% de punts de llum LED, però l’objectiu és del 100% el 2024.

És important reduir el consum però també millorar la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat, també des de la perspectiva gènere” 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès