Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Sant Cugat reconverteix el seu Punt Verd en un espai per educar, reciclar i reutilitzar objectes de segona màS'anomena Ambiteca i compta amb una zona per fer tallers, exposicions i xerrades, un hort urbà, un galliner, una zona de compostatge i un espai de jocs infantils.

ACN Sant Cugat del Vallès .- Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) ha reconvertit el Punt Verd del Centre en un espai polivalent que a banda d'actuar com a deixalleria municipal també comptarà amb una àrea per fomentar la reutilització de residus i l'intercanvi d'objectes de segona mà. S'anomena Ambiteca i també acollirà tallers, exposicions i xerrades per reflexionar i educar sobre els residus. Alhora disposa d'un hort urbà, un galliner, una zona de compostatge, un punt d'avistament d’ocells i un espai de jocs infantils. Aquesta instal·lació s'inaugurarà aquest dissabte en un acte obert a la ciutadania. Les obres per transformar la instal·lació han suposat una inversió de 250.000 euros.
La tinenta d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha explicat que l'executiu ha volgut "transformar el concepte tradicional de deixalleria", de forma que els ciutadans no acudeixin a l'Ambiteca a portar residus i prou. "Volem que sigui un espai per potenciar la reutilització, el reciclatge i l’intercanvi”, ha indicat. 

Paral·lelament l’Ajuntament també ha creat el portal web www.stcrecupera.com (entrarà en funcionament a partir de dilluns) on els ciutadans podran penjar els objectes que no necessitin i quedar amb altres ciutadans que les vulgui per intercanviar-les o donar-les directament. Aquests intercanvis seran sempre sense diners. Tots els objectes que hi hagi a l’Ambiteca també estaran col·locats i classificats en aquest portal web.

Caixa d'Enginyers admet que es van incrementar les altes de socis arran de l'1-O

L'entitat ha obtingut un benefici net de 12,24 milions d'euros durant el 2017, un 1,82% més que durant l'exercici an...

Les empreses que vulguin treballar pel sector públic al Vallès Occidental hauran d'oferir un salari mínim de 1.071 euros

El Consell Comarcal i els 23 ajuntaments d'aquest territori han començat a introduir una clàusula obligat&ogr...

Castellar del Vallès instal·la càmeres de videovigilància al nucli de Sant Feliu del Racó i a diverses urbanitzacions

La Policia Local comprovarà les matricules dels vehicles que accedeixin a aquestes zones. ACN Castellar del Vall&eg...

Sant Cugat crea un Pla Director per impulsar l'economia social

S'aplicarà en els propers tres anys i contempla línies d'actuació orientades a fomentar la cooperaci&o...

Sabadell impulsa una marca de ciutat per recuperar la seva identitat i orgull i deixar enrere l'ombra de la corrupció

S'ha dissenyat un logotip, un símbol i un eslògan identificador que es difondran a través de campanyes...