Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Finalitza el desplegament de les 41 oficines del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge amb l'obertura a MoiàA hores d'ara estan gestionant de forma gratuïta set casos d'impagament de la hipoteca al Moianès.

ACN Moià .- La Diputació de Barcelona ha finalitzat el desplegament de les 41 oficines del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) amb l'obertura de l'oficina de Moià, que donarà cobertura a tota la comarca. Aquest servei, que compta amb la col·laboració dels Ajuntaments, Consells Comarcals, la Generalitat i els col·legis d'advocats, està adreçat a persones que no poden afrontar el pagament de la hipoteca o el lloguer de l'habitatge. Malgrat que s'ha presentat oficialment aquest divendres, l'oficina de Moià ja està operativa des de fa tres mesos i, en aquests moments, està gestionant set casos d'impagament d'hipoteca. El batlle de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, ha celebrat la implantació d'aquest servei, ja que fins ara els veïns de la comarca havien de desplaçar-se al Bages o al Vallès Oriental. D'entrada, l'oficina obrirà cada quinze dies, però no es descarta que s'ampliïn les hores i dies d'atenció en un futur.
La comarca del Moianès ha estat l'encarregada de completar el desplegament de les oficines del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH), que promou la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un projecte que va començar a la demarcació de Barcelona l'any 2014 i que té per objectiu oferir assessorament gratuït i intermediació amb les entitats financeres a les persones que no poden afrontar el pagament de l'habitatge, ja sigui la hipoteca o el lloguer. En aquests quatre anys, s'han dut a terme al voltant de 800 casos d'intermediació, dels quals més de 500 s'han resolt (un 68%). 

La comarca del Moianès ha celebrat la implantació d'aquest servei al territori, ja que, fins ara, els veïns havien de desplaçar-se fins al Bages o al Vallès Oriental per fer ús del servei. De fet, el degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, ha dit que és "absurd que una persona que no pot pagar l'habitatge hagi de desplaçar-se amb transport públic fins al Bages". D'entrada, el servei s'oferirà cada quinze dies, però Pié ha dit que més endavant s'intentaran ampliar les hores d'atenció i els dies. 

De la seva banda, l'alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, ha remarcat que "és una obligació que les diferents administracions treballem de manera transversal per donar suport a la demanda i necessitats de la ciutadania". Guiteras ha recordat que abans de constituir la comarca, el Moianès depenia administrativament de tres comarques diferents amb un "transport públic horrible", un fet que dificultava el desplaçament dels veïns del territori a d'altres comarques. Per tant, el batlle creu que és un servei que "feia molta falta i que facilitarà molt la vida a la gent". 

En els tres mesos de vida d'aquest servei al Moianès s'han atès un total de set casos –cinc dels quals són de Moià- que en aquests moments estan en tramitació. Tots ells fan referència a l'impagament de la hipoteca. Segons dades del Consell Comarcal del Moianès, en els darrers dos anys s'han detectat dos desnonaments. L'obertura de la oficina també serà una bona oportunitat per poder centralitzar totes les dades referents a l'habitatge, ja que, tal com ha dit Guiteras, "fins ara teníem la informació escampada i havíem de recopilar dades de tres consells comarcals diferents". 

Detenen un jove que havia robat 25 ordinadors a l'institut Baix Montseny de Sant Celoni

Els Mossos han recuperat 18 dels portàtils i demanen la col·laboració ciutadana per localitzar els 7 que faltenEls Mosso...

Júlia Quintana guanya el concurs de disseny del cartell de la Festa MajorJúlia Quintana guanya el concurs de disseny del cartell de la Festa Major de l'Ametlla del Vallès

L’alcalde i la regidora de Festes li han fet entrega del premi, un Iphone 5S. Avui dimecres 20 de juny s'ha fet l&rs...

Interior engega un dispositiu especial per Sant Joan amb 3.197 Mossos i un reforç de 172 efectius als Parcs de Bombers

La previsió és que més de mig milió de vehicles surtin divendres de l'àrea de Barcelona ...

L'Estat recorre els acords del ple de Sabadell per quedar-se amb la caserna de la Guàrdia Civil

El consistori va declarar nul el conveni de l'any 2006 pel qual el ministeri de l'Interior cedia l'edifici a l'Ajuntament a...

Terrassa esdevé la primera ciutat de l'Estat en incorporar panells informatius de tecnologia avançada a l'àmbit urbà

Aporten dades sobre l'estat del trànsit, les incidències viàries o els talls de circulació als ...