Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Finalitza el desplegament de les 41 oficines del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge amb l'obertura a MoiàA hores d'ara estan gestionant de forma gratuïta set casos d'impagament de la hipoteca al Moianès.

ACN Moià .- La Diputació de Barcelona ha finalitzat el desplegament de les 41 oficines del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) amb l'obertura de l'oficina de Moià, que donarà cobertura a tota la comarca. Aquest servei, que compta amb la col·laboració dels Ajuntaments, Consells Comarcals, la Generalitat i els col·legis d'advocats, està adreçat a persones que no poden afrontar el pagament de la hipoteca o el lloguer de l'habitatge. Malgrat que s'ha presentat oficialment aquest divendres, l'oficina de Moià ja està operativa des de fa tres mesos i, en aquests moments, està gestionant set casos d'impagament d'hipoteca. El batlle de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, ha celebrat la implantació d'aquest servei, ja que fins ara els veïns de la comarca havien de desplaçar-se al Bages o al Vallès Oriental. D'entrada, l'oficina obrirà cada quinze dies, però no es descarta que s'ampliïn les hores i dies d'atenció en un futur.
La comarca del Moianès ha estat l'encarregada de completar el desplegament de les oficines del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH), que promou la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un projecte que va començar a la demarcació de Barcelona l'any 2014 i que té per objectiu oferir assessorament gratuït i intermediació amb les entitats financeres a les persones que no poden afrontar el pagament de l'habitatge, ja sigui la hipoteca o el lloguer. En aquests quatre anys, s'han dut a terme al voltant de 800 casos d'intermediació, dels quals més de 500 s'han resolt (un 68%). 

La comarca del Moianès ha celebrat la implantació d'aquest servei al territori, ja que, fins ara, els veïns havien de desplaçar-se fins al Bages o al Vallès Oriental per fer ús del servei. De fet, el degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, ha dit que és "absurd que una persona que no pot pagar l'habitatge hagi de desplaçar-se amb transport públic fins al Bages". D'entrada, el servei s'oferirà cada quinze dies, però Pié ha dit que més endavant s'intentaran ampliar les hores d'atenció i els dies. 

De la seva banda, l'alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, ha remarcat que "és una obligació que les diferents administracions treballem de manera transversal per donar suport a la demanda i necessitats de la ciutadania". Guiteras ha recordat que abans de constituir la comarca, el Moianès depenia administrativament de tres comarques diferents amb un "transport públic horrible", un fet que dificultava el desplaçament dels veïns del territori a d'altres comarques. Per tant, el batlle creu que és un servei que "feia molta falta i que facilitarà molt la vida a la gent". 

En els tres mesos de vida d'aquest servei al Moianès s'han atès un total de set casos –cinc dels quals són de Moià- que en aquests moments estan en tramitació. Tots ells fan referència a l'impagament de la hipoteca. Segons dades del Consell Comarcal del Moianès, en els darrers dos anys s'han detectat dos desnonaments. L'obertura de la oficina també serà una bona oportunitat per poder centralitzar totes les dades referents a l'habitatge, ja que, tal com ha dit Guiteras, "fins ara teníem la informació escampada i havíem de recopilar dades de tres consells comarcals diferents". 

Caixa d'Enginyers admet que es van incrementar les altes de socis arran de l'1-O

L'entitat ha obtingut un benefici net de 12,24 milions d'euros durant el 2017, un 1,82% més que durant l'exercici an...

Les empreses que vulguin treballar pel sector públic al Vallès Occidental hauran d'oferir un salari mínim de 1.071 euros

El Consell Comarcal i els 23 ajuntaments d'aquest territori han començat a introduir una clàusula obligat&ogr...

Castellar del Vallès instal·la càmeres de videovigilància al nucli de Sant Feliu del Racó i a diverses urbanitzacions

La Policia Local comprovarà les matricules dels vehicles que accedeixin a aquestes zones. ACN Castellar del Vall&eg...

Sant Cugat crea un Pla Director per impulsar l'economia social

S'aplicarà en els propers tres anys i contempla línies d'actuació orientades a fomentar la cooperaci&o...

Sabadell impulsa una marca de ciutat per recuperar la seva identitat i orgull i deixar enrere l'ombra de la corrupció

S'ha dissenyat un logotip, un símbol i un eslògan identificador que es difondran a través de campanyes...