Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


El PSC presenta als ajuntaments una moció de defensa del model d'escola catalana "davant l'ofensiva de PP i Cs"Collboni diu que el document reivindica el paper de l'escola com a "eina de cohesió" i que és una "moció de suma" i no per "dividir".

ACN Barcelona .- Els 300 grups municipals que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) té repartits arreu del país presentaran en els seus plens municipals una moció en defensa de l'escola catalana com a "eina de cohesió" i de "promoció social". En una atenció als mitjans davant l'Escola de Treball de Barcelona, el Secretari de Política Municipal del partit, Jaume Collboni, ha explicat que s'ha redactat el document davant "l'ofensiva dels partits de dretes com PP i Cs contra el català", ha dit. Acompanyat d'alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana de Barcelona i dels responsables d'Educació i Cultura dels socialistes catalans, Jaume Collboni també ha assenyalat que es vol que la moció sigui "de suma" entre les diferents formacions polítiques presents als ajuntaments, i no pas "de dividir", com ho han estat algunes mocions presentades per forces independentistes.
En una atenció als mitjans davant l'Escola del Treball, a Barcelona, Jaume Collboni ha assenyalat que amb la presència de 300 grups municipals, més d'un centenar d'alcaldies i sent la primera força política a l'àrea metropolitana de Barcelona, el PSC té credencials suficients per impulsar aquesta proposta que, d'entrada, s'oposa a "qualsevol instrumentalització de l'escola o de la llengua amb finalitats electoralistes".

"Ens refermem en la defensa d'un model d'escola no segregadora que faci de la igualtat d'oportunitats el seu principal objectiu"; segueix el document. Els socialistes, a més, expressen "la plena confiança en la professionalitat dels docents i del cos d'Inspecció d'Educació de Catalunya", alhora que rebutgen "qualsevol desviació dels objectius pedagògics que es puguin produir en el marc legal que regula el sistema educatiu".

En aquest sentit, la moció insta "al futur Govern de la Generalitat a vetllar per l'acompliment de les nostres lleis i l'excel·lència del sistema educatiu català" i trasllada aquests acords a la Mesa del Parlament, la del Congrés, la del Senat, el Departament d'Ensenyament, el ministeri d'Educació i cultura, els sindicats de mestres i AMPA's d'escoles i instituts, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Precisament, el president de l'FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha estat una de les personalitats socialistes que han acompanyat a Collboni, així com l'alcalde deTerrassa, Alfredo Vega; l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Maria Lluïsa Moret; l'alcalde de Parets del Vallés, Sergi Mingote; la Secretària d'Educació del PSC, Anna del Frago, o el de Cultura, Joan Francesc Marco. 

Caixa d'Enginyers admet que es van incrementar les altes de socis arran de l'1-O

L'entitat ha obtingut un benefici net de 12,24 milions d'euros durant el 2017, un 1,82% més que durant l'exercici an...

Les empreses que vulguin treballar pel sector públic al Vallès Occidental hauran d'oferir un salari mínim de 1.071 euros

El Consell Comarcal i els 23 ajuntaments d'aquest territori han començat a introduir una clàusula obligat&ogr...

Castellar del Vallès instal·la càmeres de videovigilància al nucli de Sant Feliu del Racó i a diverses urbanitzacions

La Policia Local comprovarà les matricules dels vehicles que accedeixin a aquestes zones. ACN Castellar del Vall&eg...

Sant Cugat crea un Pla Director per impulsar l'economia social

S'aplicarà en els propers tres anys i contempla línies d'actuació orientades a fomentar la cooperaci&o...

Sabadell impulsa una marca de ciutat per recuperar la seva identitat i orgull i deixar enrere l'ombra de la corrupció

S'ha dissenyat un logotip, un símbol i un eslògan identificador que es difondran a través de campanyes...