puntvalles

L'alcalde de Vacarisses es mostra satisfet amb la resposta de Protecció Civil tot i que lamenta el col·lapse de la C-58Una vuitena de brigades municipals treballen en diversos punts del municipi després de la nevada per retirar plaques de gel i tirar sal.

ACN Vacarisses .- L'alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, lamenta el col·lapse que va patir dilluns al vespre la C-58 a l'alçada d'aquest municipi a causa del temporal de neu. El batlle assegura que el dispositiu previst va funcionar i que la resposta de Protecció Civil va ser "adequada". Amb tot, indica que el fet que nevés "amb molta intensitat i de cop" va fer que molts vehicles quedessin atrapats als laterals d'aquesta via, el que va complicar la circulació. Una vuitena de brigades municipals treballen des de les cinc del matí llançant tones de sal i retirant el gel amb pales per netejar les vies principals i els accessos al municipi. "Hem començat pels punts més transitats i ara es desplaçaran cap a les urbanitzacions que queden més allunyades del centre de la vila", ha apuntat Masana.
La localitat de Vacarisses és una de les que van resultar més afectades per la nevada que dilluns al vespre va caure al Vallès Occidental. Durant diverses hores la C-58, que és la principal via d'accés al municipi i la que uneix aquesta comarca amb el Bages, va estar tallada. "Va començar a nevar amb molta intensitat de sobte i alguns cotxes que es trobaven a la via i que no havien previst que caigués d'aquesta forma van quedar-hi atrapats", comenta el batlle de Vacarisses, Antoni Masana que indica que "els conductors van trigar tres i quatre hores en arribar a casa des de Terrassa".

Amb tot, l'alcalde assegura que la resposta de Protecció Civil i dels Mossos d'Esquadra va ser adequada. "Les màquines llevaneus van funcionar però la pega va ser que molts vehicles estaven atrapats i no podien moure's”, afirma. Tot plegat va dificultar els treballs de neteja de la via. A banda, la mitjana que va instal·lar-se en aquesta carretera per reduir els accidents va complicar encara més la situació, ja que els cotxes no podien donar la volta i algunes màquines llevaneus també van trobar-se amb problemes per maniobrar. 

Masana afirma que a primera hora d'aquest matí la carretera ja estava completament neta. Tot i això s'ha demanat precaució als conductors perquè hi quedaven algunes plaques de gel. 

A l'interior de Vacarisses una vuitena de brigades municipals han treballat des de les cinc de la matinada per netejar els eixos principals de la vila i fe possible que els ciutadans poguessin desplaçar-se a la feina i que els infants poguessin arribar a l'escola. "Els centres educatius han obert, si bé és cert que les classes es troben al 50% de la seva capacitat perquè algunes famílies han preferit no dur els nens", comenta. 

A mig matí, la feina dels operaris municipals se centrava en les urbanitzacions que es troben més allunyades del centre de la vila com la de El Cau. En aquest punt els mateixos veïns agafaven sal d'un contenidor públic i l'abocaven al carrer per evitar relliscades. Altres treballaven amb pales per retirar la neu de les entrades de les cases. "Estem esperant que arribin les brigades perquè avui no podíem sortir del carrer on vivim amb el cotxe i no hem pogut anar a treballar", ha explicat la Núria, una de les veïnes afectades. Diferent s'ho han pres els més menuts, que han aprofitat els gruixos de neu acumulats per fer jugar i gaudir d'un dia de festa. 

Casa Nostra, Casa Vostra senyala a l'Estat i la UE com a responsables de la persistència de la crisi dels refugiats

Una xerrada amb representants de les administracions, entitats i persones refugiades fa balanç del primer any de la ...

Detinguts dos lladres especialitzats en els robatoris amb força en botigues pel mètode del butró

En pocs dies a l’inici del febrer han violentat sis locals de grans centres comercials de Sant Boi de Llobregat i San...

Detenen dos homes per estafar un mossèn d'Igualada amb la restauració d'objectes religiosos

Volien cobrar-li 18.000 euros per una restauració que no valia més de 1.500 euros. ACN Igualada .- Els Mosso...

Barcelona publicarà en un web els 4.653 documents catalogats dels memorials dels atemptats del 17-A

Es podrà consultar quan es compleixi el primer aniversari dels fets mentre s’estudia quin record físic ...

CCOO denuncia represàlies contra la plantilla a l’Ajuntament d’Aiguafreda

CCOO denuncia públicament que l’alcalde d’Aiguafreda ha trencat les relacions laborals amb la ...