Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Òmnium es proposa "salvar els drets col·lectius i individuals de la repressió de l'Estat"Mauri considera que la capacitat de l'Estat per fer avergonyir qualsevol demòcrata no té límits".

ACN Sabadell .- Òmnium Cultural s'ha fixat com a objectiu clau "salvar els drets col·lectius i individuals de la repressió de l'Estat". Així ho ha explicat aquest dissabte el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, durant l'assemblea que ha celebrat a Sabadell, davant de 150 assistents, des d'on ha demanat perseverança per fer front a la "repressió sense límits" de l'estat espanyol. Mauri ha considerat que "la capacitat de l'Estat per fer avergonyir qualsevol demòcrata no té límits" i ha afirmat que l'exemple més clar d'això és l'aplicació de l'article 155 que "ataca els grans consensos de país com el nostre model educatiu tan preuat". Davant d'això, el vicepresident de l'entitat ha demanat "no normalitzar la repressió" i ha explicat que aquesta és la raó per la qual han "decidit internacionalitzar la presó injusta d'en Jordi Cuixart". "El seu cas ja és a l'ONU de la mà del prestigiós advocat Ben Emmerson", ha recordat.
Durant l'assemblea celebrada a Sabadell s'ha decidit que Teresa Mira serà la nova presidenta d'Òmnium Sabadell, en substitució de Montserrat Mateu, que ha estat 4 anys en el càrrec. Mira ha explicat que entoma aquesta nova etapa com "un repte i alhora un gran honor". Montserrat Mateu, que seguirà formant part de la junta d'Òmnium Sabadell, s'ha acomiadat amb paraules d'agraïment per a tot l'equip i de record per als presos polítics. Aquesta seu territorial, una de les més antigues d'Òmnium Cultural, dona cobertura a 14 municipis de la comarca del Vallès Occidental i ja compta amb més de 4.600 socis.

L'alcalde de Terrassa (PSC) demana

Alfredo Vega aconsella als batlles catalans que siguin "prudents" i vagin amb compte per no impulsar mesures que generin "m...

L'alcalde de Terrassa (PSC) creu que Rajoy hauria de publicar el decret de nomenaments però vol un govern

Alfredo Vega considera que s'ha de donar una "oportunitat" a Torra després que ja s'hagi disculpat per les "manifest...

El primer regidor de Sabadell citat a declarar per la querella d'Smatsa confia en el sobreseïment del cas

Lluís Perarnau (Crida per Sabadell), adverteix que l'empresa ha optat per la via penal perquè veu que els seu...

Sant Cugat canvia el nom de la plaça del Rei per la d’U d’Octubre

Sant Cugat canvia el nom de la plaça del Rei per la d’U d’Octubre. ACN Sant Cugat del Vallès .- S...

Jordi Puigneró, un enginyer TIC com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública

El fins ara secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat de la Generalitat serà un dels dirigents destacats amb c...