Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Òmnium es proposa "salvar els drets col·lectius i individuals de la repressió de l'Estat"Mauri considera que la capacitat de l'Estat per fer avergonyir qualsevol demòcrata no té límits".

ACN Sabadell .- Òmnium Cultural s'ha fixat com a objectiu clau "salvar els drets col·lectius i individuals de la repressió de l'Estat". Així ho ha explicat aquest dissabte el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, durant l'assemblea que ha celebrat a Sabadell, davant de 150 assistents, des d'on ha demanat perseverança per fer front a la "repressió sense límits" de l'estat espanyol. Mauri ha considerat que "la capacitat de l'Estat per fer avergonyir qualsevol demòcrata no té límits" i ha afirmat que l'exemple més clar d'això és l'aplicació de l'article 155 que "ataca els grans consensos de país com el nostre model educatiu tan preuat". Davant d'això, el vicepresident de l'entitat ha demanat "no normalitzar la repressió" i ha explicat que aquesta és la raó per la qual han "decidit internacionalitzar la presó injusta d'en Jordi Cuixart". "El seu cas ja és a l'ONU de la mà del prestigiós advocat Ben Emmerson", ha recordat.
Durant l'assemblea celebrada a Sabadell s'ha decidit que Teresa Mira serà la nova presidenta d'Òmnium Sabadell, en substitució de Montserrat Mateu, que ha estat 4 anys en el càrrec. Mira ha explicat que entoma aquesta nova etapa com "un repte i alhora un gran honor". Montserrat Mateu, que seguirà formant part de la junta d'Òmnium Sabadell, s'ha acomiadat amb paraules d'agraïment per a tot l'equip i de record per als presos polítics. Aquesta seu territorial, una de les més antigues d'Òmnium Cultural, dona cobertura a 14 municipis de la comarca del Vallès Occidental i ja compta amb més de 4.600 socis.

L'AMI impulsa una moció perquè els plens dels ajuntaments catalans demanin l'abolició de la monarquia espanyola

L'entitat celebrarà una executiva conjunta amb l'ACM i una jornada per mostrar la "unitat" del món municipalista per tira...

Presentació de l'Agrupació Local de la CUP - Santa Eulàlia de Ronçana

El proper dissabte 20 d’octubre a les 18:00 al CCC la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana es far...

Dos regidors del PSC a Sabadell renuncien al seu càrrec en ser citats a declarar com a investigats pel cas Mercuri

El partit els accepta la renúncia i recorda que els fets investigats no estan relacionats amb la seva activitat pol&...

Apareix trencada la placa de la nova plaça de l'U d'Octubre de Sant Cugat del Vallès

L'Ajuntament denunciarà l'acte vandàlic davant els Mossos d'Esquadra La placa de la nova plaça de l'U...

Amics i familiars de Carme Forcadell reclamen la seva llibertat a Sabadell

L’alcalde, Maties Serracant, proclama que la llibertat de Forcadell és “la nostra llibertat com a poble&...