puntvalles

Òmnium es proposa "salvar els drets col·lectius i individuals de la repressió de l'Estat"Mauri considera que la capacitat de l'Estat per fer avergonyir qualsevol demòcrata no té límits".

ACN Sabadell .- Òmnium Cultural s'ha fixat com a objectiu clau "salvar els drets col·lectius i individuals de la repressió de l'Estat". Així ho ha explicat aquest dissabte el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, durant l'assemblea que ha celebrat a Sabadell, davant de 150 assistents, des d'on ha demanat perseverança per fer front a la "repressió sense límits" de l'estat espanyol. Mauri ha considerat que "la capacitat de l'Estat per fer avergonyir qualsevol demòcrata no té límits" i ha afirmat que l'exemple més clar d'això és l'aplicació de l'article 155 que "ataca els grans consensos de país com el nostre model educatiu tan preuat". Davant d'això, el vicepresident de l'entitat ha demanat "no normalitzar la repressió" i ha explicat que aquesta és la raó per la qual han "decidit internacionalitzar la presó injusta d'en Jordi Cuixart". "El seu cas ja és a l'ONU de la mà del prestigiós advocat Ben Emmerson", ha recordat.
Durant l'assemblea celebrada a Sabadell s'ha decidit que Teresa Mira serà la nova presidenta d'Òmnium Sabadell, en substitució de Montserrat Mateu, que ha estat 4 anys en el càrrec. Mira ha explicat que entoma aquesta nova etapa com "un repte i alhora un gran honor". Montserrat Mateu, que seguirà formant part de la junta d'Òmnium Sabadell, s'ha acomiadat amb paraules d'agraïment per a tot l'equip i de record per als presos polítics. Aquesta seu territorial, una de les més antigues d'Òmnium Cultural, dona cobertura a 14 municipis de la comarca del Vallès Occidental i ja compta amb més de 4.600 socis.

Marta Rovira comença a declarar davant Llarena al Suprem

L'interrogatori ha començat a les 9.20 hores i la fiscalia no preveu demanar presó provisional. ACN Madrid ....

El PSC demana al Síndic de Greuges que controli l'aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania

Els socialistes avisen que aquest dijous expira el termini per respondre als sol·licitants i acusa el Govern de "no ...

Torrent impulsa una demanda de mesures cautelars a Estrasburg perquè Puigdemont pugui sotmetre's a la investidura

El Parlament al·lega davant el TC que el recurs del govern espanyol té “caràcter clarament preve...

La diputada Lourdes Ciuró serà la candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Sabadell el 2019

Substituirà Carles Rossinyol, actual portaveu de la formació a l'Ajuntament vallesà. ACN Sabadell .- ...

C's demana la dimissió de Conesa en fer-la corresponssable de les comissions que CDC va rebre per l'adjudicació del PAV3

La formació afirma que manté "converses permanents" amb la resta de grups de l'oposició i no descarta ...