Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat del Vallès implantarà la zona taronja al polígon de Can Sant Joan el proper mes de juliolLa mesura vol donar resposta als problemes d'aparcament i també contempla la creació de 400 noves places d'aparcament i 12 quilòmetres de carril bici.

 

ACN Sant Cugat del Vallès .- L'Ajuntament de Sant Cugat de Vallès (Vallès Occidental), implantarà la zona taronja al polígon de Can Sant Joan el proper mes de juliol. La iniciativa tindrà un cost d'1,10 euros al dia el primer any i forma part d'un pla per millorar aquest parc empresarial i promoure la mobilitat sostenible. Així mateix es crearan 400 noves places d'aparcament, s'instal·larà un nou enllumenat i es construirà una dotzena de quilòmetres de carrils bici que connectaran amb l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L'actuació compta amb un pressupost de 3,3 MEUR dels quals l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en subvencionarà 2,4 MEUR.
L'àrea taronja pretén donar resposta als problemes d'aparcament que existeixen en aquesta zona, costarà 2,20 a partir de 2019 i es farà amb la col·laboració de les empreses que hi ha instal·lades en aquest polígon. "Hem de buscar solucions de corresponsabilitat per protegir una bona convivència a l'espai públic", ha apuntat l'alcaldessa del municipi Mercè Conesa que ha recordat que més de 15.000 persones treballen i estudien en aquesta zona. A banda, també es construiran 400 noves places d'aparcament. 

El pla, batejat com a “A can Sant Joan, anem per feina”, també contempla construir dotze nous quilòmetres de carril bici a les principals avingudes de Can Sant Joan que connectaran amb empreses i també amb centres educatius com les escoles Àgora, Pureza de María, Thau i les escoles universitàries Gimbernat. El carril també enllaçarà amb l'estació de FGC de Can Sant Joan per facilitar la mobilitat entre la bicicleta i el tren.

D'altra banda, també s'adequaran els tres ponts que hi ha damunt l'autopista AP-7 per facilitar-hi també el pas a peu o en bicicleta. D'aquesta manera es connectarà millor el polígon amb el centre urbà de Sant Cugat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Tres afectats per càncers de la sang creuen en bici el desert dels Monegres per visibilitzar la malaltia

Són de l'Arboç, Rubí i Múrcia i volen donar a conèixer el cinquè càncer m&...

Investigadors catalans identifiquen teràpies d’estimulació sensorial per tractar la disfàgia post-ictus

La dificultat per tragar aliments no està només associada a un problema muscular, segons un estudi de l&rsquo...

Un projecte europeu revela que les depuradores urbanes poden esdevenir plantes energèticament autosuficients

Els resultats parteixen d'una prova pilot que s'ha dut a terme a la depuradora de Rubí i que ha suposat una inversi&...

Ordre de detenció internacional a l'espai Schengen per a l'investigat per la violació que es va produir a Sabadell que va fugir

El jutjat també acorda la triangulació dels telèfons mòbils dels investigats El jutjat d'instr...

Un menor mor atropellat per un tren a la sortida de l'estació Rodalies de Sabadell Nord

La circulació de combois s'ha interromput entre un quart d'11 i les 12 del migdia Un menor ha mort atropellat per u...

Empreses i comerços