Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els encausats per l'ocupació del rectorat de la UAB exigeixen a l'actual equip de govern que reclami la seva absolucióEls Mossos d'Esquadra van detenir diumenge un dels acusats i hi ha una ordre de crida i cerca per tres persones més.

 

ACN Cerdanyola del Vallès .- Els 27 encausats per l'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'abril de 2013 exigeixen a la direcció del centre universitari que es posicioni a favor de la seva absolució. El col·lectiu, que s'autoanomena '27 i més' reclama a l'equip de govern que doni compliment a una moció en aquesta direcció que el claustre va aprovar el mes de setembre de l'any 2016 i que retiri la petició de responsabilitat civil que està xifrada en 14.000 euros per persona. Aquestes demandes arriben després que diumenge passat, 7 de gener, seguint una ordre del Jutjat número 3 de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) els Mossos d'Esquadra detinguessin un dels acusats que va quedar en llibertat poques hores més tard. A banda, els afectats han revelat que també hi ha una ordre de crida i cerca per tres persones més que haurien participat en aquesta acció de protesta.
Els 27 encausats han manifestat el seu malestar per les "irregularitats" que diuen han tingut lloc en el marc d'aquesta investigació que ha finalitzat el procés d'instrucció. "El que està passant en aquests moments és que ens estan notificant que passem a judici oral i estan a punt de fixar la data i el lloc", ha comentat Laura Gener, una de les acusades que ha assegurat que al llarg del procediment han vist vulnerats els seus drets en varies ocasions: "Vam anar a declarar sense saber quins càrrecs ens imputaven i ara ens hem assabentat que hi ha persones en crida i cerca però aquestes no han rebut cap notificació", ha lamentat. 

En aquesta línia ha considerat que "no hi ha garanties judicials" i ha afirmat que el col·lectiu va decidir deixar de col·laborar en veure aquesta dinàmica. "Això és un judici polític i creiem que aquesta és la via que s'ha de seguir, volem que la UAB torni a asseure's en una taula de negociació amb les assemblees d'estudiants i que reconegui a aquestes com a representants legítims", ha valorat. 

Gener també reclama a l'equip de govern de Margarita Arboix que doni compliment a la moció que el Claustre d'aquest centre universitari va aprovar el mes de setembre de l'any 2016 i que "retiri qualsevol petició de responsabilitat civil i es posicioni a favor de l'absolució dels encausats". 

Fonts de la UAB consultades per l'ACN han recordat que l'equip de govern anterior, liderat per Ferran Sancho, va xifrar la compensació econòmica en 384.000 euros i l'actual direcció va rebaixar la xifra a 14.000 euros per encausat l'any 2016. Aquestes fonts han considerat "desorbitat" que s'exigeixin responsabilitats penals als acusats. Fiscalia demana d'11 a 14 anys de presó, 9.500 euros de multa per persona més els 14.000 euros corresponents a la responsabilitat civil. La universitat es va retirar de l'acusació el mes de juliol de 2016.

El col·lectiu ‘27 i més’ celebrarà diverses concentracions a diferents punts de Catalunya dimecres 10 de gener per fer arribar les seves reivindicacions arreu del territori. En concret es faran a Reus, Santa Coloma de Gramenet i Granollers, els tres municipis d'on son els acusats que estan en crida i cerca. 

"A mi em van detenir diumenge pel matí de forma irregular i va durar poques hores, només volien notificar-me una informació", ha relatat Carles Duran, l'encausat detingut a Vilanova del Camí (Anoia) que ha dit que confia que el teixit associatiu doni als seus companys el mateix suport que va rebre ell quan els Mossos d'Esquadra se'l van endur complint ordres del Jutjat d'Instrucció número 3 de Cerdanyola del Vallès. 

Terrassa estrena el segon jutjat de família de la ciutat

Neix amb l'objectiu de descongestionar l'activitat judicial vinculada a aquest àmbit i compta amb una desena de treballado...

Un home mor atropellat a la C-35 a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental)

Amb aquesta víctima ja són 157 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit a Catalunya...

El Suprem reconeix als hereus d'una víctima d'Uralita el dret a reclamar la indemnització que hagués cobrat la vídua

La dona va morir dos anys abans que el TSJC li reconegués el dret a incrementar la seva pensió El Tribunal S...

El 30% dels nous habitatges de Sant Cugat del Vallès seran protegits

L'Ajuntament "induirà" els constructors privats a reservar una part de cada promoció i en cas que s'hi oposin...

Un emú apareix corrent pels carrers de Sant Cugat

La Policia Local va perseguir l'ocell, que es va acabar desplomant, i ara s'investiga d'on va sortir l'animal Un emú...