Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Arxivada la querella contra l'exjutge de pau de Montcada per estafa quan presidia el club de bàsquetEl tribunal ratifica la decisió del jutjat de Cerdanyola perquè no veu indicis que l'exdirectiu es quedés tres milions d'euros de l'entitat.

 

ACN Barcelona .- L'Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament la querella contra l'exjutge de pau de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) per una suposada estafa de tres milions d'euros mentre presidia el club de bàsquet de la localitat. D'aquesta manera, el tribunal ha ratificat la decisió del jutjat de Cerdanyola del Vallès, ja que no veu indicis que l'exdirectiu emetés factures falses en concepte de publicitat i es quedés una part pactada de l'import i l'IVA, cosa que hauria generat un voluminós deute amb Hisenda i la posterior desaparició del club.
Pere O. va presidir el CB Montcada del 1998 al 2010 i el 2012 va ser elegit jutge de pau de la localitat. Luis Miguel R., que va presidir el mateix club del 2010 al 2012 va denunciar un suposat desfalc a l'Oficina Antifrau, al·legant que va trobar un forat comptable de més de mig milió d'euros, denúncia que no va prosperar per falta de proves. El gener del 2015 l'expresident va presentar una querella als jutjats de Cerdanyola contra el seu predecessor per estafa, apropiació indeguda i falsedat documental assegurant que Pere O. havia enganyat el club per assumir un deute generat per ell en el seu propi benefici.

A l'abril del 2015 el jutjat va admetre a tràmit la querella i al maig d'aquell any el querellat va declarar i va negar les acusacions. Al juny d'aquest 2017 el jutge va arxivar el cas, el querellant va recórrer i a l'agost el mateix jutjat va tornar a arxivar la causa. En un nou i últim recurs a l'Audiència presentat per Luis Miguel R., el tribunal arxiva definitivament el cas concloent que no hi ha prou indicis i que, en tot cas, els delictes haurien prescrit, en una interlocutòria a la qual ha tingut accés l'ACN.

El cas va portar molta polèmica a la localitat, després de la condemna de l'alcaldessa María Elena Pérez en una de les peces del 'cas Mercuri'. El juliol del 2015, mentre Pere O. era jutge de pau, el ple municipal va aprovar una moció demanant la seva renúncia al càrrec.

La proposta, presentada per la CUP, demanava al jutge que renunciés a les seves funcions ja que el càrrec requereix "honorabilitat i exemplaritat" i demanava tant a Oliva com al regidor llavors responsable d'Esports que aclarissin públicament els fets. La moció va rebre els vots favorables d'ICV-EUiA -només en el primer punt-, CUP, Círculo de Montcada i C's; els vots en contra de CiU i PSC i l'abstenció d'ERC i PP.

Terrassa estrena el segon jutjat de família de la ciutat

Neix amb l'objectiu de descongestionar l'activitat judicial vinculada a aquest àmbit i compta amb una desena de treballado...

Un home mor atropellat a la C-35 a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental)

Amb aquesta víctima ja són 157 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit a Catalunya...

El Suprem reconeix als hereus d'una víctima d'Uralita el dret a reclamar la indemnització que hagués cobrat la vídua

La dona va morir dos anys abans que el TSJC li reconegués el dret a incrementar la seva pensió El Tribunal S...

El 30% dels nous habitatges de Sant Cugat del Vallès seran protegits

L'Ajuntament "induirà" els constructors privats a reservar una part de cada promoció i en cas que s'hi oposin...

Un emú apareix corrent pels carrers de Sant Cugat

La Policia Local va perseguir l'ocell, que es va acabar desplomant, i ara s'investiga d'on va sortir l'animal Un emú...